topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikanske 'tacos al pastor'

Meksikanske 'tacos al pastor'

med mangosalsa og baconsalat

'Tacos al pastor' er en utrolig populær rett i meksikanske taquerías. I denne varianten fyller vi myke tortillabrød med stekt svinekjøtt marinert med lime, tomatpure og vår egen krydderblanding, Panamat. Vi topper kjøttet med strimlet spisskål, meksikansk majones og mangosalsa med rødløk og koriander. Som tilbehør frister vi med en syrlig og smaksrik salat med mais, bacon og smuldret salatost.

Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

1 boks

Tomatpure

4 g

Panamat

300 g

Svin ytrefilet

½ stk

Rødløk

1 stk

Mango

1 pose

Koriander

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

5 g

Tex-Mex

150 g

Spisskål, skåret

½ boks

Mais

70 g

Bacon, terninger

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ts

Sukker (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1198 kcal
Energi (kj)5013 kj
Fett63.9 g
Mettet fett15.9 g
Karbohydrater97.2 g
Sukker31 g
Protein59.8 g
Natrium0.3 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Mariner kjøtt
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft) hvis du ikke har mikrobølgeovn.

Del lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland tomatpure, saft fra halvparten av lime, Panamat, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Skjær svinekjøtt i 2 cm store biter på et eget skjærebrett, og vend i marinaden.

Lag mangosalsa
2

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P] og koriander.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm tykke terninger.

Bland rødløk, mango, olivenolje [1 ss | 2 ss], saft fra resterende lime, halvparten av koriander, og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Stek bacon
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, eller til gyllent. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

I mellomtiden, bland Tex-Mex og majones i en liten skål.

Stek kjøtt
4

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av) på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje ved behov.

Stek kjøtt med marinade i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt.

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] i pannen og skrap løs eventuelle biter som sitter fast i pannen. Fjern fra varme.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Varm tortillabrød
5

I mellomtiden, varm tortillabrød i mikrobølgeovnen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Smuldre salatost [1/2 stk, 2P].

Hell væske av mais [1/2 boks, 2P].

Bland salatost, mais, bacon og resterende koriander i en mellomstor skål.

Server
6

Fyll tortillabrød med spisskål, kjøtt, saus fra pannen og meksikansk majones.

Topp med mangosalsa.

Server med maissalat på siden.