
Meksikansk linsegryte
med tortillachips og frisk tomatsalsa
Dagens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lange en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagede krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kjølende rømme og sprø tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
1 boks
Mais
1 pakke
Grønne linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 boks
Tomatpure
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 3)
Framgangsmåte

Finhakk løk. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Hell væsken av mais. Skyll linser under kaldt vann i en sil.

Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk med en klype salt i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i 1 min.

Skjær tomater i små terninger og sett til side i en skål. Grovhakk koriander.

Anrett linsegryte i dype tallerkener. Topp med revet mozzarella, tomatsalsa og resterende koriander. Drypp over noen klatter rømme. Server tortillachips på siden.