Meksikansk 'carnitas' av pulled pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk 'carnitas' av pulled pork

Meksikansk 'carnitas' av pulled pork

med krydret ris og svarte bønner

I dag skal vi la oss inspirere av det meksikanske kjøkken, hvor vi skal lage en rask og morsom variant av carnitas! Carnitas er en populær meksikansk rett bestående av revet svinekjøtt. Carnitas forbindes ofte med taco, men i vår versjon skal vi lage en superspennende bowl fylt med ris, bønner, søt rødløk og spisskål. Vi topper det hele med en saftig og mør pulled pork i kreativ carnitas-stil.

Tags:
Rask
Hvetefri
Superrask
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Pulled pork

150 g

Langkornet hvit ris

4 g

Kyllingbuljong

75 g

Spisskål, skåret

1 stk

Rødløk

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

½ pakke

Svarte bønner

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Røkt paprikapulver

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier621 kcal
Energi (kj)2600 kj
Fett16.6 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater76.7 g
Sukker6.9 g
Protein33.5 g
Natrium392.2 mg

Redskaper

Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele. 

Hell væske av svarte bønner [1/2 pakke, 2P].

Tilsett ris, svarte bønner, kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 11 min. Fjern fra varmen og la hvile med lokk til servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Tilbered pulled pork
2

Bland pulled pork (med kraft fra pakken), vann [1/2 dl | 1 dl], røkt paprikapulver og Ay Cajun-ba i en ny kjele med lokk. 

Sett kjelen på middels varme og la putre under lokk i 12-14 min. 

Riv kjøttet fra hverandre med to gafler.

Lag salat
3

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to. 

Press en skevtt limesaft i en liten skål og rør inn sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Vend inn rødløk. Sett til side.

Bland spisskål [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
4

Anrett ris i dype tallerkener. 

Topp med salat, rødløk og pulled pork.

Legg en klatt rømme i midten.

Pynt med korianderblader.