topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rekepasta

Italiensk rekepasta

med kremet tomatsaus og ruccolasalat

Dagens middag bygger på den klassiske italienske spaghettien, som vi blander med en deilig fløtesaus, løkstekte reker og ruccola. Retten kan også piffes opp med en klype chili for den vågale. Buon appetito!

Tags:
Rask
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Egg
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

1 boks

Tomatpure

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

125 g

Cherrytomater

20 g

Ruccola

½ g

Chiliflak

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2904 kj
Fett27.3 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater82 g
Sukker17.4 g
Protein26.5 g
Natrium148.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Del cherrytomater i to.

Skyll ruccola [1/2 pose, 2P].

Stek reker og løk
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek rødløk i 4-5 min, eller til myke.

Tilsett reker og hvitløk, og krydre med en klype salt. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Sett til side på en tallerken.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte i midten.

Lag saus
4

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen (ikke vask den) og varm opp på middels varme.

Tilsett Mamas Favoritt, en klype chiliflak, tomatpuré, cherrytomater, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i 1-2 min.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og worcestersaus. Kok i ytterligere 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Bland sammen
5

Bland inn spaghetti og pastavann [2 ss | 4 ss].

Smak til med en klype salt og pepper. Bland godt.

TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten føles tørr.

Server
6

Anrett spaghetti med saus på tallerkener og topp med reker og løk.

Pynt med ruccola og resterende chiliflak (om ønskelig) [1/2 pose, 2P].

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image