Dagens middag bygger på den klassiske italienske spaghettien, som vi blander med en deilig fløtesaus, løkstekte reker og ruccola. Retten kan også piffes opp med en klype chili for den vågale. Buon appetito!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
1 boks
Tomatpure
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
125 g
Cherrytomater
20 g
Ruccola
½ g
Chiliflak
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Del cherrytomater i to.
Skyll ruccola [1/2 pose, 2P].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek rødløk i 4-5 min, eller til myke.
Tilsett reker og hvitløk, og krydre med en klype salt. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Sett til side på en tallerken.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte i midten.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen (ikke vask den) og varm opp på middels varme.
Tilsett Mamas Favoritt, en klype chiliflak, tomatpuré, cherrytomater, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i 1-2 min.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og worcestersaus. Kok i ytterligere 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Bland inn spaghetti og pastavann [2 ss | 4 ss].
Smak til med en klype salt og pepper. Bland godt.
TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten føles tørr.
Anrett spaghetti med saus på tallerkener og topp med reker og løk.
Pynt med ruccola og resterende chiliflak (om ønskelig) [1/2 pose, 2P].