Det italienske kjøkken har mye å by på, og i dag skal vi lage mat fra havet i form av en herlig italiensk pasta med reker og laks. Vi krydrer sjømaten med persillepesto, som bakes i ovnen. Deretter blander vi reker og tagliatelle med en kremet fløtesaus med sjalottløk, ost, sitron og sukkererter. Vi topper alt med laks, persille og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Bladpersille
2 stk
Hvitløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sitron
1 pose
Sukkererter
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skjær sukkererter i to.
Grovhakk persille. Skjær sitron i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Finhakk sjalottløk.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Bland en klype chili (spar litt til pynt), halvparten av persille, halvparten av hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Tørk fisk og reker med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Legg fisk med skinnet ned på et stekebrett med bakepapir. Drypp blandingen over.
Bak midt i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Kok pasta og sukkererter i 2-3 min, eller til ‘al dente’. Rør av og til.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand i midten.
Når fisken har 3-4 min igjen i ovnen, fordel reker på stekebrettet og bak ut steketiden.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og resterende hvitløk i 1-2 min, eller til mykt.
Dryss hvetemel [1/2 ss | 1 ss] over og rør godt. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, finrevet ost og grønnsaksbuljong. Kok under omrøring i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.
Rør inn reker, pasta, sukkererter og en skvett sitronsaft. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett kremet pasta på tallerkener og topp med fisk.
Pynt med resterende persille og chili (om ønskelig).
Server resterende sitronbåter på siden.