Chipotle-krydret rekebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chipotle-krydret rekebowl

Chipotle-krydret rekebowl

med chimichurrisalsa og rømme

Mais, koriander og cajunkrydder er vanlige innslag i det meksikanske kjøkkenet, og alle tre komponentene spiller viktige roller i denne oppskriften. Vi lager en bowl med luftig basmatiris, stekte reker, en chimichurri-inspirert salsa med brunet mais, avokado, limesyltet rødløk og ferske urter. Topp det hele med en klatt mild rømme for å balansere smakene.

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Sulfitter
Skalldyr
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 g

Chiliflak

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 boks

Mais

1 stk

Avokado

1 pose

Koriander

1 pose

Bladpersille

½ stk

Rødløk

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier632 kcal
Energi (kj)2643 kj
Fett24 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater75.7 g
Sukker10.6 g
Protein20 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Bland rødløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og limesaft [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Sett til side.

Finhakk koriander og persille.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 2 cm store biter.

Hell væske av mais.

Stek mais
3

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet. Legg over i en stor skål.

Stek reker
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre reker med Ay Cajun-ba, chiliflak og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek i 1-2 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland salat
5

I mellomtiden, tilsett rødløk (med lake), avokado, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og urter i skålen med stekt mais. Bland godt.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med reker og mais- og avokadosalat.

Server med en klatt rømme.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image