topBanner
Bønnegryte

Bønnegryte

med bulgur, tomatsalat og chimichurri

Her skjemmer vi dere bort med mange herlige ingredienser, som sammen utgjør en alt-i-ett-rett! Vi starter med bulgur, som får en ekstra god smak ved å kokes med buljong. Når bulguren koker, steker vi Tex-Mex-bønner og blander en frisk salat med avokado og cherrytomater. Vi topper alt med en hjemmelaget chimichurri og smuldret gresk salatost.

Tags:RaskVegetar
Allergener:MelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutes
15 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Avokado

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Lime

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rød paprika

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

1 pose

Koriander

8 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ boks

Tomatpure

1 pakke

Svarte bønner

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje* (steg 4)

ts

Sukker* (steg 4)

8 dl

Vann* (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3734 kj
Kalorier892 kcal
Fett38.09 g
Mettet fett13.23 g
Karbohydrater82.17 g
Sukker13.16 g
Protein32.46 g
Natrium5.192 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.

2

Skyll bønner under kaldt vann* i en sil. Finhakk rødløk. Skjær paprika i 2 cm tykke biter. Del cherrytomater i to. Finhakk persille og koriander. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter.

3

Varm opp en smule olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett bønner, rødløk, Tex-Mex, Panamat, tomatpuré [1/2 stk, 2P], vann [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av hvitløken. Stek i 3-4 min. Smak til med pepper.

4

Bland limesaft [2 ts | 4 ts], koriander, olivenolje [2 ss | 4 ss], resterende hvitløk og halvparten av persillen i en liten skål. Smak til med sukker, salt og pepper.

5

Halver avokado, fjern steinen, skrell og skjær i 2 cm tykke biter. Bland avokado, cherrytomater, paprika, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje, resterende persille, en klype salt og pepper i kjelen med ferdigkokt bulgur og bland sammen.

6

Anrett bulgur i skåler. Topp med bønner, avokado og tomatsalat. Strø over smuldret salatost og drypp over chimichurrisaus.