Stekt cajunlaks og sprø topping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt cajunlaks og sprø topping

Stekt cajunlaks og sprø topping

med syrlig agurk- og spinatsalat

Skjem bort middagsgjestene med perfekt stekt, cajunkrydret laks på en seng av luftig basmatiris med en syrlig spinat- og agurksalat med limedressing som tilbehør. Dryss over en sprø topping laget av peanøtter, hvitløk, chiliflak, soyasaus og honning, og server med en klatt srirachamajones.

Allergener:
Fisk
Sulfitter
Peanøtter
Sesam
Hvete
Soya
Gluten
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

150 g

Basmatiris

½ stk

Lime

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Agurk

40 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

25 g

Honning

½ g

Chiliflak

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Smør (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1031 kcal
Energi (kj)4316 kj
Fett61.6 g
Mettet fett12.2 g
Karbohydrater74.9 g
Sukker12.9 g
Protein40.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll og finhakk spinat.

Skjær agurk i halvmåner.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Lag topping
3

Varm opp en stekepanne på middels varme. Rist sesamfrø i 2-3 min, eller til gylne.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss], hvitløk, peanøtter, chiliflak [1/2 pose, 2P], honning og soyasaus. Stek under omrøring i 1-2 min, eller til gyllent og noe tyknet.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med Ay Cajun-ba og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland spinat, agurk, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og limesaft [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med agurksalat, og deretter laks.

Dryss over sprø topping og server med en klatt srirachamajones på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image