"Sloppy Joe" er en amerikansk baguette-aktig rett med kjøttdeig og løk. I dag skal vi lage en ekte Sloppy Joe med kjøttdeig, løk, rødkål og hjemmelagde pommes frites til! Dette blir garantert en ny favoritt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Briochebrød
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ stk
Vårløk
1 stk
Worcestersaus
6 g
Sennep
500 g
Poteter
75 g
Rødkål
25 g
Majones
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
2 ss
Ketchup (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*, drypp over en skvett olivenolje* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær vårløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne. Bland majones, vann* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett rødkål og bland godt.
Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek det hvite av vårløken og kjøttdeig med en klype salt i 4-5 min, til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett ketchup, sennep [1/2 pakke, 2P], worcestersaus og vann* [1 ss | 2 ss] under omrøring. La putre i 1 min, til lett tyknet. Smak til med salt* og pepper*. Ta stekepannen av varmen og sett til side under lokk frem til servering.
Plasser burgerbrød direkte på rist i ovnen når potetene har 4 min igjen av tiden i ovnen. Bak i 3-4 min, til gjennomvarme.
Skjær burgerbrød i to. Fyll burger med kjøttdeig og topp med rødkålsslaw. Strø over det grønne av vårløken og lukk burgerbrødet. Server pommes frites og resterende rødkålsslaw ved siden av.