topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med krydret vegetardeig og spisskålsalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi skal også koke bulgur, før vi blander alt til en herlig burritobowl, servert med en frisk spisskålsalat med lime.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Vegetar
Sterk
Allergener:
Hvete
Gluten
Bygg
Soya
Selleri
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Paprika

2 stk

Tomat

1 stk

Vårløk

1 stk

Lime

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 boks

Tomatpure

200 g

Spisskål

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 g

Chiliflak

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier539 kcal
Energi (kj)2257 kj
Fett21 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater51.1 g
Sukker16.7 g
Protein26.6 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 4,5 dl].

Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og senk til middels varme. La koke i 9-10 min, til myk. 

Forbered råvarer
2

Imens bulguren koker, skjær paprika og tomat i 2 cm biter.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær lime i båter.

Skjær spisskål i tynne strimler.

 

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika i 2-3 min, til myk.

Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen. 

Tilsett Tex-Mex, tomatpure [1/2 boks, 2P], Ay-Cajun-Ba, en klype chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss]. Stek i ytterligere 2 min.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt. 

Bland tomatsalat
4

I mellotmiden, bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om du ønskelig.

Bland spisskålsalat
5

I mellomtiden, bland rømme, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Bland spisskål og limerømme [1 ss | 2 ss] i en ny skål. Smak til med en klype salt og pepper og bland godt.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener.

Topp med spisskålsalat, vegetardeig, tomatsalat og limerømme.

Krydre med en klype chiliflak, om ønskelig.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image