HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Burritobowl
topBanner
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med krydret vegetardeig og krydret søtpotet

Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi bygger vår vegetariske burritobowl med bulgur, ovnsbakte søtpoteter og en frisk salsa med cherrytomater, vårløk og lime.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:glutenSoyamelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

450 g

Søtpotet

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Inneholdergluten)

1 stk

Gul paprika

125 g

Cherrytomater

1 stk

Vårløk

1 stk

Lime

160 g

Vegetardeig

(Inneholdergluten, Soya)

½ boks

Tomatpure

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 2)

2 ss

Vann (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier631 kcal
Energi (kj)2639 kj
Fett19.43 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater76.77 g
Sukker13.4 g
Protein28.1 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpoteter (uskrellet) i 2 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med halvparten av Tex-Mex og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre. TIPS: Skjær søtpoteten i riktig størrelse så den blir jevnt stekt og ferdig til tiden.

2

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell vannet fra og ha bulgur tilbake i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

3

Skjær paprika i 2 cm biter. Del cherrytomater i to. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

4

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek paprika i 2-3 min. Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen. Tilsett resterende Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i ytterligere 2 min.

5

Bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og limeskall i skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med søtpoteter, vegetardeig, salsa og limedressing.