
Vegetarisk burritobowl
med krydret vegetardeig og krydret søtpotet
Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi bygger vår vegetariske burritobowl med bulgur, ovnsbakte søtpoteter og en frisk salsa med cherrytomater, vårløk og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
450 g
Søtpotet
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Paprika
125 g
Cherrytomater
1 stk
Vårløk
1 stk
Lime
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
½ boks
Tomatpure
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
4 dl
Vann (steg 2)
2 ss
Vann (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpoteter (uskrellet) i 2 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med halvparten av Tex-Mex og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre. TIPS: Skjær søtpoteten i riktig størrelse så den blir jevnt stekt og ferdig til tiden.
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell vannet fra og ha bulgur tilbake i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Skjær paprika i 2 cm biter. Del cherrytomater i to. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek paprika i 2-3 min. Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen. Tilsett resterende Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i ytterligere 2 min.
Bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og limeskall i skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med søtpoteter, vegetardeig, salsa og limedressing.