topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med krydret vegetardeig og krydret søtpotet

Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi bygger vår vegetariske burritobowl med bulgur, ovnsbakte søtpoteter og en frisk salsa med cherrytomater, vårløk og lime.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Bygg
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Paprika

125 g

Cherrytomater

1 stk

Vårløk

1 stk

Lime

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

½ boks

Tomatpure

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 2)

2 ss

Vann (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier631 kcal
Energi (kj)2639 kj
Fett19.43 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater76.77 g
Sukker13.4 g
Protein28.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak søtpoteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpoteter (uskrellet) i 2 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med halvparten av Tex-Mex og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre. TIPS: Skjær søtpoteten i riktig størrelse så den blir jevnt stekt og ferdig til tiden.

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell vannet fra og ha bulgur tilbake i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
3

Skjær paprika i 2 cm biter. Del cherrytomater i to. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Stek vegetardeig
4

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek paprika i 2-3 min. Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen. Tilsett resterende Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i ytterligere 2 min.

Lag salsa
5

Bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og limeskall i skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med søtpoteter, vegetardeig, salsa og limedressing.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image