
Stekt kyllingfilet
med kremet gressløksaus og rosenkålsalat
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
6 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter)
300 g
Kyllingbryst
150 g
Rosenkål
1 pose
Gressløk
½ stk
Sitron
150 g
Basmati villris
1 stk
Eple
2 g
Kyllingbuljong
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 1)
etter behov
Smør (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 5)
Framgangsmåte

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min, ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek inntil brunet og gjennomstekt, 5-6 min på hver side. Tilsett mer olivenolje* ved behov. Overfør til en tallerken og dekk til med sølvpapir frem til servering.

Finhakk gressløk. Del eple i to, fjern kjerne og skjær i 1 cm terninger. Skjær rosenkål i buketter. Riv en stor klype sitronskall. Bland olivenolje* [1 ss I 2 ss], en klype sukker*, salt* og pepper*, halvparten av sitronsaften og halvparten av sennep [1/2 pakke, 2P] i en mellomstor bolle. Rør inn halvparten av gressløk. Tilsett grønnsaker i dressingen.

Rør rundt i den ferdige risen med en gaffel og rør inn sitronskall. Du kan eventuelt tilsette en klatt smør*. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk hasselnøtter.

Skyll stekepannen og varm den opp på middels høy varme. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, vann* [1 ss I 2 ss], en skvett sitronsaft, resterende sennep [1/2 pakke, 2P] og gressløk. Senk varmen og la simre i 1-2 min. Smak til med salt* og pepper*.

Anrett kylling, ris og salat på tallerkener. Pynt salat med hasselnøtter og øs saus over kylling. Servér resterende sitronbåter ved siden av.