Våre matkasserHjelpGavekort
Stekt kyllingfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyllingfilet

Stekt kyllingfilet

med kremet gressløksaus og rosenkålsalat

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

6 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter)

300 g

Kyllingbryst

150 g

Rosenkål

1 pose

Gressløk

½ stk

Sitron

150 g

Basmati villris

1 stk

Eple

2 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

etter behov

Smør (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier781 kcal
Energi (kj)3267 kj
Fett31.05 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater72.68 g
Sukker13.6 g
Protein47.92 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min, ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


Stek kylling
2

Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek inntil brunet og gjennomstekt, 5-6 min på hver side. Tilsett mer olivenolje* ved behov. Overfør til en tallerken og dekk til med sølvpapir frem til servering. 


Lag rosenkålsalat
3

Finhakk gressløk. Del eple i to, fjern kjerne og skjær i 1 cm terninger. Skjær rosenkål i buketter. Riv en stor klype sitronskall. Bland olivenolje* [1 ss I 2 ss], en klype sukker*, salt* og pepper*, halvparten av sitronsaften og halvparten av sennep [1/2 pakke, 2P] i en mellomstor bolle. Rør inn halvparten av gressløk. Tilsett grønnsaker i dressingen. 


Lag sitronris
4

Rør rundt i den ferdige risen med en gaffel og rør inn sitronskall. Du kan eventuelt tilsette en klatt smør*. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk hasselnøtter. 


Lag saus
5

Skyll stekepannen og varm den opp på middels høy varme. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, vann* [1 ss I 2 ss], en skvett sitronsaft, resterende sennep [1/2 pakke, 2P] og gressløk. Senk varmen og la simre i 1-2 min. Smak til med salt* og pepper*. 


Servér
6

Anrett kylling, ris og salat på tallerkener. Pynt salat med hasselnøtter og øs saus over kylling. Servér resterende sitronbåter ved siden av. 


Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image