HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kyllingfilet
topBanner
Stekt kyllingfilet

Stekt kyllingfilet

med kremet gressløksaus og rosenkålsalat

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SennepmelkNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

6 g

Sennep

(InneholderSennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

20 g

Hasselnøtter

(InneholderNøtterKan inneholdesesam, peanøtter)

300 g

kyllingbryst

150 g

Rosenkål

1 pose

Gressløk

½ stk

Sitron

150 g

Basmati villris

1 stk

Eple

2 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt* (steg 1)

etter behov

Smør* (steg 4)

¼ ts

Sukker* (steg 3)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

3 dl

Vann* (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier780.7362 kcal
Energi (kj)3266.6003 kj
Fett31.0515 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater72.6847 g
Sukker13.6 g
Protein47.918 g
Natrium0 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min, ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek inntil brunet og gjennomstekt, 5-6 min på hver side. Tilsett mer olivenolje* ved behov. Overfør til en tallerken og dekk til med sølvpapir frem til servering. 


3

Finhakk gressløk. Del eple i to, fjern kjerne og skjær i 1 cm terninger. Skjær rosenkål i buketter. Riv en stor klype sitronskall. Bland olivenolje* [1 ss I 2 ss], en klype sukker*, salt* og pepper*, halvparten av sitronsaften og halvparten av sennep [1/2 pakke, 2P] i en mellomstor bolle. Rør inn halvparten av gressløk. Tilsett grønnsaker i dressingen. 


4

Rør rundt i den ferdige risen med en gaffel og rør inn sitronskall. Du kan eventuelt tilsette en klatt smør*. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk hasselnøtter. 


5

Skyll stekepannen og varm den opp på middels høy varme. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, vann* [1 ss I 2 ss], en skvett sitronsaft, resterende sennep [1/2 pakke, 2P] og gressløk. Senk varmen og la simre i 1-2 min. Smak til med salt* og pepper*. 


6

Anrett kylling, ris og salat på tallerkener. Pynt salat med hasselnøtter og øs saus over kylling. Servér resterende sitronbåter ved siden av.