HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Kyllingfilet
topBanner
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med persille- og hasselnøttris og agurksalat

Stekt kylling med persille- og hasselnøttris og agurksalat.

Tags:RaskHvetefri
Allergener:Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Kruspersille

20 g

Hasselnøtter

(InneholderNøtter)

1 stk

Agurk

150 g

Kålblanding

(Kan inneholdeSelleri)

50 g

Kremet pestodressing

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier714 kcal
Energi (kj)2989 kj
Fett29.07 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater67.36 g
Sukker6.4 g
Protein43 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts] i kjelen og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Krydre kylling på begge sider med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør til den ene siden av et stekebrett med bakepapir og stek i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Grovhakk hasselnøtter og persille. Skjær agurk i ½ cm tynne staver. Når kyllingen har 6-7 min igjen av steketiden, legg hasselnøtter på den andre siden av stekebrettet. Rist i ovnen resten av steketiden.

4

Bland kålblanding, agurk og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Bland kremet pestoblanding og vann [1 ss | 2 ss] til dressingkonsistens i en liten skål.

5

Bland persille og hasselnøtter (spar litt til pynt) med risen. Skjær kylling i skiver.

6

Anrett ris, kylling og salat på tallerkener. Drypp over kremet pestodressing og pynt med resterende hasselnøtter.