
Ovnsbakt kyllingfilet
med persille- og hasselnøttris og agurksalat
Stekt kylling med persille- og hasselnøttris og agurksalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Kruspersille
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter)
1 stk
Agurk
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Kremet pestodressing
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Vann (steg 4)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts] i kjelen og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Krydre kylling på begge sider med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør til den ene siden av et stekebrett med bakepapir og stek i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Grovhakk hasselnøtter og persille. Skjær agurk i ½ cm tynne staver. Når kyllingen har 6-7 min igjen av steketiden, legg hasselnøtter på den andre siden av stekebrettet. Rist i ovnen resten av steketiden.

Bland kålblanding, agurk og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Bland kremet pestoblanding og vann [1 ss | 2 ss] til dressingkonsistens i en liten skål.

Bland persille og hasselnøtter (spar litt til pynt) med risen. Skjær kylling i skiver.

Anrett ris, kylling og salat på tallerkener. Drypp over kremet pestodressing og pynt med resterende hasselnøtter.