Pistasjpanert laks og bearnaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistasjpanert laks og bearnaisesaus

Pistasjpanert laks og bearnaisesaus

med ovnsbakte poteter og grønne bønner

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Nøtter
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

80 g

Bearnaisesaus

(Inneholder Melk)

1 pose

Estragon

400 g

Småpoteter

150 g

Grønne bønner

½ stk

Sitron

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Sjalottløk

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

2 ss

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier928 kcal
Energi (kj)3881 kj
Fett62.9 g
Mettet fett15.2 g
Karbohydrater47.5 g
Sukker7.4 g
Protein40.9 g
Natrium16.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Del poteter (uskrelt) i to.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Forbered råvarer
2

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Bland sjalottløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.

Skjær endene av grønne bønner og skjær i 2 cm biter.

Stek grønne bønner
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en liten skål og sett til side.

Ha en skvett olivenolje i stekepannen og varm opp på middels høy varme.

Stek grønne bønner og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min, eller til møre. Overfør til en skål og sett til side.

TIPS: Kokeprosessen går raskere om det tilsettes en skvett vann til pannen.

Forbered og ovnsbak fisk
4

Finhakk pistasjnøtter.

Bland salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss], panko [1/2 pose, 2P] og pistasjnøtter i en liten skål.

Legg fisk med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Tørk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Topp fisk med pistasjpanering og press forsiktig ned slik at den setter seg.

Når potetene har 10 min igjen i ovnen, sett inn fisk og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når den har en matt farge på innsiden.

Lag saus
5

I mellomtiden, grovhakk estragon.

Skyll salat.

Bland bearnaisesaus og vann [2 ss | 4 ss] i en mellomstor kjele og kok i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Rett før servering, bland smør [1 ss | 2 ss] og estragon sammen med poteter. La smøret smelte.

Bland salat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], grønne bønner og pinjekjerner med sjalottløk.

Server
6

Anrett fisk, poteter og salat i seksjoner på tallerkener.

Hell bearnaisesaus rundt fisken.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image