Nachos: Lag perfekte nachos hjemme med våre oppskrifter
Sprø, smakfulle og lett å tilpasse – nachos er den perfekte middagen for både hverdag og helg. Enten du liker dem vegetariske, gratinert i ovn eller fullastet med smakfulle toppings, er hjemmelagde nachos en sikker vinner for både små og store.
Oppdag våre populære nachos-oppskrifter
Utforsk vårt utvalg av nachos-oppskrifter som passer til enhver smak og anledning. Her finner du inspirasjon til alt fra klassiske oppskrifter med smeltet ost og krydret kjøtt til spennende nye smakskombinasjoner.


Spørsmål og svar om nachos
Hva er nachos?
Nachos er en klassisk meksikansk rett som består av tortillachips dekket med ost eller ostesaus, samt en rekke andre toppinger, inkludert noe kjøtt. Sistnevnte kalles gjerne «loaded nachos».
Hva kan man servere til nachos?
Du kan servere nachos med guacamole og salsa for ekstra smak og konsistens. Nachos passer også perfekt sammen med rømme, jalapeños og bønner, slik at de blir mer som et hovedmåltid enn som snacks, tilbehør eller forrett.
Spiser du nachos med fingrene?
Nachos er i høyeste grad fingermat. Hvis du skal lage nachos, vil du gjerne sette i gang med en gang - og da er det ikke tid for kniv og gaffel! Det er helt akseptabelt å spise nachos med hendene, spesielt siden du må skille nachosene og osten fra hverandre. Bare hugg inn!
Kan jeg lage nachos i en air fryer?
Ja, det kan man! Nachos stekes like godt i en airfryer som i en vanlig stekeovn. Det tar rundt fem minutter å tilberede nachos i en air fryer. Hvis du skal lage nachos med kjøtt, må du sørge for at kjøttet er gjennomstekt på forhånd, slik at det er trygt å spise.
Hvor lenge skal nachos stå i ovnen?
Nachos bør stå i ovnen i 10–12 minutter på 200 grader, eller til osten er smeltet og chipsene er sprø. Følg med så de ikke blir brente.
Hvor kommer nachos fra?
Nachos stammer fra Mexico, og ble først laget på 1940-tallet i byen Piedras Negras. Retten har siden utviklet seg og finnes i mange varianter verden over.
Hva er loaded nachos?
Loaded nachos er en fyldigere versjon av klassiske nachos, med lag på lag av kjøtt, ost, bønner, grønnsaker og ulike sauser. De er gjerne gratinert i ovn og toppet med ferske ingredienser etter steking.
Gled deg til middag hver dag!
+4




Oppskrifter du vil elske!
Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke