topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiskkrydret kikertbowl

Indiskkrydret kikertbowl

med kålrabisalat og karriyoghurt

En enkel og smakfull indiskkrydret vegetarrett som alle rundt bordet kommer til å elske. Vi fyller middagsskålene med buljongkokt cashewbulgur, sprø og syrlig salat med kålrabi og syltet sjalottløk, og kikerter stekt i aprikoschutney og indisk krydder. Retten toppes med karriyoghurt og sprø pitachips med urteolje.

Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sennep
Nøtter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Lime

2 g

Curry-On

1 stk

Sjalottløk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Mild Mahal

1 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

½ stk

Kålrabi, hvit

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

¾ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier727 kcal
Energi (kj)3040 kj
Fett30.9 g
Mettet fett9.8 g
Karbohydrater80.8 g
Sukker17 g
Protein21.3 g
Natrium569 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels lav. La putre under lokk i 9-10 min, eller til mør. 

Lag salat
2

Skjær sjalottløk i tynne, halve skiver.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Vend inn sjalottløk og sett til side.

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm staver.

Skyll spinat.

Bland spinat og kålrabi i en stor skål. Sett til side.

Lag karriyoghurt
3

Bland yoghurt og Curry-on i en liten skål. Sett til side.

Lag urteolje og pitachips
4

Finhakk koriander og mynte.

Hell væske av kikerter.

Bland koriander og mynte, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en liten skål.

Del pitabrød [1/2 stk, 2P] i to horisontalt, skjær deretter hver del i 3 cm ruter. Fordel i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Drypp over urteolje.

Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø.

TIPS: Hold et øye med chipsene så de ikke blir brent.

Stek kikerter
5

I mellomtiden, smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kikerter i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Tilsett Mild Mahal og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett aprikoschutney, salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 ss | 2 ss]. Bland godt.

Rett før servering, bland syltet sjalottløk (med væske), salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] sammen med kålrabi og spinat.

Bland cashewnøtter sammen med bulgur.

Server
6

Anrett salat, kikerter og bulgur i seksjoner i skåler.

Topp med karriyoghurt og pitachips.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image