Gresskarkjerne-panert hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresskarkjerne-panert hyse

Gresskarkjerne-panert hyse

med sellerimos og ovnsbakt gulrot

Inviter til kos og gode smaker med denne knallgode og fargerike fiskeretten. Vi skjærer gulrot diagonalt slik at de får et lekkert uttrykk, videre skal de ovnsbakes og senere blandes med smør og persille. Vi skal også lage en kremet potetmos der vi tilsetter knollselleri for ekstra god smak. Rettens hovedrolle, den tradisjonelle hysen, danderer vi lekkert med en panko- og gresskarkjerneblanding, og vi ovnsbaker den for en ekstra sprø og saftig opplevelse. Vi topper med en enkel, men fantastisk fløtesaus.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

1 pose

Bladpersille

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

400 g

Bakepotet

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

2 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1.5 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier676 kcal
Energi (kj)2828 kj
Fett30.3 g
Mettet fett11.3 g
Karbohydrater60.8 g
Sukker14.9 g
Protein40.2 g
Natrium474.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak gulrot
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele. 

Skjær gulrot (uskrelt) diagonalt i 1 cm skiver. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje over og krydre med en klype salt og pepper. 

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre. 

Lag potetmos
2

I mellomtiden, skrell og skjær potet og knollselleri i 2 cm biter.

Kok potet og selleri i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.   

Forbered fisk
3

I mellomtiden, grovhakk gresskarkjerner, og bland sammen med panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1,5 ss | 3 ss] i en liten skål.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Topp fisk med pankoblanding. Press toppingen forsiktig ned slik at den fester seg. 

Ovnsbak fisk
4

Når gulrøttene har 10 min igjen i ovnen, overfør fisk til den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P].

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til fisken er gjennomstekt og pankoen er brunet.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.  

Lag saus
5

I mellomtiden, varm opp en liten kjele på middels varme.

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper.

Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.

Riv persilleblad grovt.

Rett før servering, bland gulrot og persille i en mellomstor skål. Tilsett en klatt smør om ønskelig. 

Server
6

Anrett potetmos, gulrot og fisk på tallerkener.

Hell saus rundt fisken. 

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image