Cajunstekt ørret
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunstekt ørret

Cajunstekt ørret

med kokosris og chimichurri

Klar for en norsk favoritt med søramerikanske innslag? Dagens middag består av dampet kokosris, cajun-krydret ørret og pannestekt spisskål servert med en spennende hjemmelaget chimichurri. Vi legger også til srirachamajones med et friskt hint av lime.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

½ stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

200 g

Spisskål

½ g

Chiliflak

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

100 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Basmati villris

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1044 kcal
Energi (kj)4368 kj
Fett70.6 g
Mettet fett13.2 g
Karbohydrater67.1 g
Sukker5.3 g
Protein34 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.

Stek revet kokos i 1 min, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 15 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Mens risen koker, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Finhakk koriander.

Del lime [1/2 stk, 2P] i to.

Skjær spisskål i to.

Stek spisskål
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett spisskål og krydre med en klype salt og pepper. Stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brun og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken.

Stek fisk
4

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og en klype salt.

Tilsett en skvett olivenolje til stekepannen brukt til spisskål og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet har fått en matt farge på innsiden.

Lag chimichurri
5

Mens fisken steker, bland hvitløk, koriander, olivenolje [2 ss | 4 ss], vann [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og en skvett limesaft i en liten skål. Bland godt.

Bland srirachamajones, en skvett limesaft og en skvett vann i en annen liten skål.

Server
6

Anrett kokosris i skåler.

Topp med cajunstekt ørret på den ene siden og spisskål på den andre.

Øs chimichurri over kålen og strø over chiliflak [1/2 pose, 2P].

Server en klatt srirachamajones på siden.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt!