Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Ketchup
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 stk
Paprika
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
4 g
Grønnsaksbuljong
40 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmati villris
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
25 g
Honning
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min, ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Bland ketsjup, soyasaus, honning, søt chilisaus og sesamfrø i en liten skål.
Smør en ildfast form med en skvett olivenolje*. Fjern skinn fra laks. Plasser laks i den ildfaste formen. Hell glace over (sørg for at laksen er helt dekket). Bak i ovnen i 8-10 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skjær vårløk i tynne skiver. Skrell og riv gulrot grovt. Fjern frø fra paprika og skjær i 1 cm terninger. Finhakk koriander (spar litt til pynt). Skjær lime i båter.
Tilsett gulrot, vårløk, paprika og koriander i kjelen med ris. Tilsett en skvett olivenolje* og en skvett limesaft, og rør rundt.
Anrett ris og laks i dype tallerkener. Øs overskytende glace over. Topp med resterende koriander. Serveres med limebåter ved siden av.