HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGlasert Laks
topBanner
Glasert laks

Glasert laks

med fargerik grønnsaksris og fersk koriander

Tags:Under 650 kcalRask
Allergener:SelleriSesamglutenSoyaFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 g

Ketchup

1 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

1 stk

Rød paprika

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

40 g

Søt chilisaus

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

150 g

Basmati villris

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

25 g

Honning

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier764 kcal
Energi (kj)3196 kj
Fett24.85 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater96.92 g
Sukker34.3 g
Protein36.26 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Rivjern
Ovnsform
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min, ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Bland ketsjup, soyasaus, honning, søt chilisaus og sesamfrø i en liten skål. 


3

Smør en ildfast form med en skvett olivenolje*. Fjern skinn fra laks. Plasser laks i den ildfaste formen. Hell glace over (sørg for at laksen er helt dekket). Bak i ovnen i 8-10 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.


4

Skjær vårløk i tynne skiver. Skrell og riv gulrot grovt. Fjern frø fra paprika og skjær i 1 cm terninger. Finhakk koriander (spar litt til pynt). Skjær lime i båter. 


5

Tilsett gulrot, vårløk, paprika og koriander i kjelen med ris. Tilsett en skvett olivenolje* og en skvett limesaft, og rør rundt. 


6

Anrett ris og laks i dype tallerkener. Øs overskytende glace over. Topp med resterende koriander. Serveres med limebåter ved siden av.