HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBuddha Bowl
topBanner
Buddha bowl

Buddha bowl

med ovnsbakte BBQ-kikerter og saftig mango

I dag skal vi lage Buddha Bowl, en fantastisk alt-i-ett-rett med mange spennende ingredienser. Vi starter med å koke bulgur med grønnsaksbuljong. Mens det koker, baker i kikerter i ovnen, som får en herlig smak av BBQ-saus. Vi bygger bowlen med bulgur, kikerter, paprika, avokado og mango, og serverer hjemmesyltet rødløk og en kremet srirachamajones til.

Tags:RaskVegetar
Allergener:GlutenSelleriSulfitterSennepSesamEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

170 g

Bulgur

(InneholderGluten)

8 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Agurk

1 stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

50 g

Srirachamajones

(InneholderSennep, Egg)

½ stk

Mango

1 pakke

Kikerter

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Salt (steg 3)

3 ts

Sukker (steg 3)

8 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier773 kcal
Energi (kj)3233 kj
Fett23.36 g
Mettet fett2.4 g
Karbohydrater104.71 g
Sukker36 g
Protein21.16 g
Natrium816 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

2

Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Fordel kikerter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over BBQ-saus og en skvett olivenolje*, krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, til gylne.

3

Skjær rødløk i tynne, halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker* [3 ts | 6 ts] og salt* [1 ts | 2 ts] i en liten skål. Rør godt og tilsett nok vann* til løken er dekket. Sett til side til servering.

4

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] på langs ca. 1 cm fra midten, så du unngår kjernen. Skjær deretter mango i 1 cm store biter. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm tykke biter. Skjær agurk i tynne, halve skiver.

5

Bland srirachamajones og vann* [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Hell vannet av skålen med rødløk.

6

Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med BBQ-kikerter, paprika, agurk, mango og syltet rødløk. Drypp srirachamajones over. Strø over sesamfrø.