Gi julerestene dine nytt liv
Det er ikke bare juletreet vi kaster etter jul. Faktisk kaster mer enn 1 av 3 nordmenn mer mat i julen enn ellers i året - mat som med litt ekstra kjærlighet enkelt kan forvandles til nye yndlingsretter.
For å hjelpe deg med å redusere matsvinn, og ikke minst nyte restene dine, har vi derfor spurt 1166 nordmenn om alt fra hvor mye ribbe de har igjen etter julaften, til hvilke smaksopplevelser de savner mest når jula er over.
Basert på dette har vi utviklet 5 fristende oppskrifter som forvandler restene dine til nye retter som ikke bare reduserer matsvinn, men også gir deg nye, spennende smaksopplevelser.
For å hjelpe deg med å redusere matsvinn, og ikke minst nyte restene dine, har vi derfor spurt 1166 nordmenn om alt fra hvor mye ribbe de har igjen etter julaften, til hvilke smaksopplevelser de savner mest når jula er over.
Basert på dette har vi utviklet 5 fristende oppskrifter som forvandler restene dine til nye retter som ikke bare reduserer matsvinn, men også gir deg nye, spennende smaksopplevelser.
Fra rester til nye yndlingsretter
Det første skrittet mot en verden med mindre matsvinn, er å forstå innstillingen vår til rester. Derfor har vi spurt 1166 nordmenn om restene de har igjen etter julemiddagen, hva de tenker om matsvinn og ikke minst hva de har mest lyst til å spise etter jul. Resultatene har vi brukt til å utvikle oppskriftene du ser over.Hvilke ingredienser har nordmenn flest rester av i jula?

Ribbe
37%

Poteter
37%

Surkål
31%

Ribbe
37%

Poteter
37%

Surkål
31%

Pinnekjøtt
27%

Julepølse
24%

Brød
13%

Pinnekjøtt
27%

Julepølse
24%

Brød
13%