HelloFreshIconChevronRightSmallMatkasseIconChevronRightSmallJulepolse I Gyllen Butterdeig

Julepølse i gyllen butterdeig

med tyttebærsyltetøy
med tyttebærsyltetøy

Dette trenger du

375g Butterdeig | 200g Svinekjøttdeig | 2 ss Tyttebærsyltetøy | 1 rødløk
4-6 biter Julepølse | 1 Egg | 1 ss Nigellafrø
Ketchup eller tyttebærsyltetøy, til servering

Tilberedningstid

30-40 min

Antall personer

4

Tilberedningstid

30-40 min

Antall personer

4

Sånn gjør du det

Trinn 1: Forvarm ovnen til 200C/180°C (varmluft). Finhakk pølsene og løken. Bland dette med svinekjøttdeig og en generøs klype salt og pepper.

Trinn 2: Rull ut butterdeigen og skjær den i to på langs. Dekk midten av hver halvdel av butterdeigen med tyttebærsyltetøy, sånn at det er igjen en kant på 1-2 cm uten syltetøy på hver side. Fyll butterdeigen med pølseblandingen og press den litt ned.

Trinn 3: Pisk et egg og pensle butterdeigen på hver side av fyllet. Deretter ruller du deigen over fyllet sånn at de to endene møtes, og du ender opp med to lange, innbakte pølser. Bruk en gaffel til å forsegle kanten. Del begge de lange rullene i 8 biter og overfør disse til et strekebrett med bakepapir. Pensle med resten av egget og strø dem med nigellafrø.

Trinn 4: Stek i 25-30 minutter, eller inntil de har fått en fin gyllen farge. Server med ketchup eller tyttebærsyltetøy.

Akkurat spist?

Last ned oppskriften på julepølse i gyllen butterdeig og lag den senere.
Last ned oppskriften på julepølse i gyllen butterdeig og lag den senere.