Trinn 1: Forvarm ovnen til 200C/180°C (varmluft). Kok makaronien som anvist på pakken. Smelt smør i en stekepanne på middels varme. Når dette har smeltet tilsetter du melet og rører i 2 minutter.
Trinn 2: Tilsett melken og fløten litt etter litt mens du rører hele tiden. Fortsett å koke på middels varme i 5-8 minutter, eller til blandingen har begynt å tykne. Tilsett hvitløkspulver, salt og pepper.
Trinn 3: Tilstett 400g av osten og rør inntil alt har smeltet. Tilsett deretter pinnekjøttet og makaronien og rør godt, sånn at alt blir jevnt fordelt. Hell blandingen over i en ildfast form på 33 x 23 cm og strø resten av osten på toppen.
Trinn 4: Stek i 20 minutter og skru deretter på grillfunksjonen de siste 5 minuttene, eller inntil osten bobler og har fått en fin, gyllen farge. Server med en frisk, grønn salat.