Hva kan vi hjelpe deg med?

Bærekraft

Hvordan sorterer jeg emballasjen til HelloFresh?

Pappkassen
Sorter pappkassen som papp.

Måltidsposene
Sorter måltidsposen som papir..

Isposen
Sorter isposen som plast, og bruk vannet i isposene våre til å vanne blomstene dine.

Kjøleposen
Sorter kjøleposen som restavfall, eller bruk den igjen.

Oppskriftskortene
Sorter oppskriftskortene som papir.

Hva gjør HelloFresh for å redusere matsvinn og søppel?

HelloFresh jobber med lokale leverandører så ofte vi kan - dette betyr nemlig at det ikke er noen omveier, og dermed reduseres det totale utslippet vi bidrar med. Det betyr også at det er kortere fra jord til bord, så råvarene dine er ferskere enn dem i butikken.

Ved å porsjonere råvarene du får i kassen din helt perfekt i forhold til det du trenger, reduserer vi matsvinn med hele 60%. Bedre for deg, bedre for planeten.

Du kan lese mer om hva bærekraft betyr for HelloFresh her.

Hva betyr det at en oppskrift er ‘Klimasmart’?

Med merket ‘Klimasmart’ ønsker HelloFresh å gjøre det enklere for deg å ta mer bærekraftige valg når du skreddersyr matkassen din. Du kan velge 5 klimasmarte oppskrifter hver uke. De klimasmarte oppskriftene er de oppskriftene på menyen vår som har det laveste CO2-utslippet og som produserer minimum 50% mindre CO2 enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh i 2022.

Når man sammenligner CO2-utslippet på de forskjellige oppskriftene pleier man å bruke måleenheten “CO2 equivalent”, eller “CO2e”, som ikke bare regner ut karbondioksid, men også alle de andre relevante drivhusgassene – som f.eks. metan.

Co2e-utslippsfaktorene inkluderer utslipp fra gårds- og behandlings-stadiene i livssyklusen for hver enkelt ingrediens i oppskriften. De inkluderer ikke utslipp i forbindelse med transport og emballasje og vi ser derfor etter en måte der vi også kan inkludere disse faktorene og forbedre datainnsamlingen vår på dette området. Les mer her.

Vår bærekraftspolitikk

Vi tenker at mat skal være bra for både deg og miljøet. Les mer om hvordan vi jobber for en bærekraftig verden i vår bærekraftspolitikk.

Problemer med din matkasse? Vi er her for deg.

Kontakt oss.