Hva kan vi hjelpe deg med?

Ingredienser

Hvor kommer ingrediensene fra?

Vi tror at maten din smaker bedre når du vet hvor den kommer fra. Derfor har vi valgt ut alle leverandører svært nøye hvor vi prioriterer lokale råvarer når vi velger våre leverandører. Alle leverandørene lever opp til de høyeste standardene innenfor matvaresikkerhet, bærekraft og dyrevelferd. For eksempel ferskt svinekjøtt, storfekjøtt og kylling kommer fra Norge. I tillegg får du først og fremst råvarer som er i sesong og det kan være noen ingredienser som ikke finnes i Norge eller som rett og slett smaker bedre andre steder. For disse ingrediensene samarbeider vi med europeiske leverandører som vi stoler 100 % på.

Vår hovedprioritet er å gi så mange kunder som mulig tilgang til ingredienser av høy kvalitet, og vi prioriterer lokale ingredienser der det er mulig. Alle leverandørene våre er nøye utvalgt og lever opp til de høyeste standardene innenfor matvaresikkerhet, bærekraft og dyrevelferd.

Du kan lese mer om ingrediensene våre her.

Hvordan sikrer HelloFresh kvaliteten av frukt og grønt?

Vi går aldri på kompromiss med kvaliteten av frukten og grønnsakene vi leverer. Derfor jobber vi utelukkende med leverandører som er GAP - sertifisert og frukt, grønnsaker og urter er alltid i Klasse 1. Hvorfor? Fordi vi er overbevist om at kvalitetsingredienser er de beste – både for deg og miljøet.

GAP er et varemerke og en samling av globale standarder, som blant annet sertifiserer kvalitetsbevisst og bærekraftig landbruk.

Du kan lese mer om ingrediensene våre her.

Hvordan optimerer jeg holdbarheten på ingrediensene mine?

Vi er stolte av de ferske råvarene våre og jobber hardt for at de skal komme frem til deg med samme kvalitet som da de ble hentet hos leverandørene våre. Noen ingredienser har kortere holdbarhet. For eksempel kyllingkjøttdeig, friske urter og salater. Vi anbefaler derfor at du lager måltidene som inneholder disse ingrediensene først.

Ingredienser som mango og avokado holder seg bedre når de ikke ligger i kjøleskapet. Du bør være ekstra oppmerksom på hvor modne disse ingrediensene er, og lage måltidene med disse ingrediensene når avokadoen og/eller mangoen din er aller best.

Alt kjøttet vi leverer har en tydelig dato som markerer hvor lenge det er holdbart, og noe av kjøttet er vacuumpakket. Vi bruker ikke kjemiske stoffer for å forlenge holdbarheten, noe som gjør at det kanskje lukter litt rart akkurat når man åpner pakken. Dette er helt normalt og betyr ikke at kjøttet er dårlig. Lukten forsvinner stort sett i løpet av 5-10 minutter etter at du åpner pakken. I tillegg til å forlenge holdbarheten, reduserer vacuumpakningen plastforbruket med 80% – sammenlignet med kjøttet du kjøper i butikken.

Oppbevaringstips For at urtene skal holde seg best mulig, anbefaler vi at du pakker dem ut av emballasjen og setter dem i et glass vann i kjøleskapet.

Hold gulrøttene og agurkene dine knasende sprø ved å ta dem ut av posen og oppbevare dem i grønnsaksskuffen nederst i kjøleskapet. Luftfuktigheten i skuffen sikrer både smaken og ferskheten.

Husk å sette måltidsposene i kjøleskapet.

Hvilke ingredienser bør jeg ha hjemme?

Vi antar at du har visse basisvarer hjemme som smør, melk, egg, mel, sukker, olje, ketchup, salt og pepper. Disse ingrediensene er merket med * på oppskriften.

Tar dere høyde for allergier?

Alle ingrediensene våre er merket på oppskriftene, slik at du kan se nøyaktig hva som står i oppskriftene dine og velge et måltid som ikke er i konflikt med allergiene dine.

Alle produktene er pakket separat og i lukkede beholdere, så du kan ganske enkelt velge å ikke bruke ingrediensene du er allergisk mot eller erstatte dem med et alternativ som fungerer for deg.

Når det kommer til allergi informasjon, er det også viktig å nevne at det kun gjelder ingrediensene som HelloFresh leverer og ikke basis ingrediensene du må ha på ditt eget kjøkken. Sjekk derfor om basisingrediensene du må ha hjemme passer dine egne kostholds- og allergibehov.

Problemer med din matkasse? Vi er her for deg.

Kontakt oss.