Våre matkasserHjelpGavekort

Bærekraft
hos HelloFresh

Bærekraft spiller en rolle i alt vi gjør - fra valget av våre leverandører til måten vi pakker matkassen din på. Vi hjelper deg med å handle, lage og spise mat som er bra for deg - og planeten.
Bærekraft spiller en rolle i alt vi gjør - fra valget av våre leverandører til måten vi pakker matkassen din på. Vi hjelper deg med å handle, lage og spise mat som er bra for deg - og planeten.

Våre Matkasser: Naturlig Bærekraftige

Ingrediensene våre kommer direkte fra leverandørene våre – uten unødvendige omveier. Matkassen din blir levert med ferdigporsjonerte ingredienser, noe som hjelper deg med å redusere matsvinn. Den korte leveringskjeden vår betyr at vi kan unngå å måtte pakke ingrediensene dine mer enn én gang underveis. Blant annet på grunn av dette produserer middagene dine fra HelloFresh 25%* mindre CO2-utslipp, sammenlignet med tilsvarende måltider laget med ingredienser fra matbutikken. Lær mer om livsløpsstudien vår.

*På et global nivå. Nasjonale nivåer varierer.

Vårt bærekraftsarbeid

Vårt bærekraftsarbeid

Bærekraft er noe HelloFresh tar svært alvorlig. I 2022 satte vi derfor vitenskapsbaserte mål for å redusere utslippet vårt. Målene våre er i tråd med Parisavtalens mål om å begrense den globale oppvarmingen til maks 1,5 grader. Hvis du vil vite mer kan du lese vår ikke-finansielle rapport fra 2022. Der kan du også lese mer om våre prestasjoner innenfor bærekraft og om måten vi måler effektiviteten av disse.
Mindre matsvinn. Mer matglede.

Mindre matsvinn. Mer matglede.

God mat hører hjemme i magen - ikke i søpla. Derfor leverer ferdigporsjonerte ingredienser, noe som reduserer matsvinnet med opptil 21% per måltid.
Utlign ditt CO2-avtrykk

Utlign ditt CO2-avtrykk

Vi bestiller stort sett alle ingrediensene våre direkte fra produsentene. På den måten holdes maten fersk og transporttiden kort, noe som fører til mindre CO2-utslipp.
Miljøvennlig emballasje

Miljøvennlig emballasje

Vi jobber alltid for å redusere mengden av emballasje og gjøre den mer miljøvennlig - uten å gå på kompromiss med kvaliteten av ingrediensene dine.
Ferske råvarer. Fra leverandører du kan stole på.

Ferske råvarer. Fra leverandører du kan stole på.

Maten smaker bedre når du vet hvor den kommer fra. Derfor forsøker vi alltid å levere lokale råvarer i sesong – og sørger for at de kommer fra bærekraftig jordbruk og fiskeri. Alle leverandørene våre er nøye utvalgt og lever opp til de høyeste standardene innenfor matvaresikkerhet, bærekraft og dyrevelferd. Ferskt svinekjøtt, storfekjøtt og kylling kommer fra Norge. Fisken du spiser er fra nordiske farvann og er GAP, MSC eller ASC-sertifisert. I tillegg er frukt, grønnsaker og urter alltid i Klasse 1. Hvorfor? Fordi vi er overbevist om at kvalitetsingredienser er de beste – både for deg og miljøet.
Vårt samarbeid med Plastic Bank

Vårt samarbeid med Plastic Bank

Hos HelloFresh har vi forpliktet oss til både å "Unngå, Redusere og Optimere" når det kommer til bærekraftsprosessene våre. Derfor har vi inngått et samarbeid med Plastic Bank®, som sørger for å forebygge plastforurensning og hjelper lokalbefolkningen. HelloFresh sponser et bærekraftig gjenvinningsprosjekt, som de siste tre årene har stoppet over 750.000 kg plast fra å havne i havet. I Indonesia er det tre forskjellige innsamslingssteder, der folk fra lokalbefolkningen hjelper til med å samle inn plast, som senere kan bli resirkulert. De lokale forebygger ikke bare plastforurensning, men får også en bonus for hver bit plast de samler inn. Det gjør at de ikke bare får råd til basale nødvendigheter som strøm og mat, men også livsforandrende ting som utdannelse og helseforsikring til familiene sine.
Utforsk de Klimasmarte oppskriftene våre

Utforsk de Klimasmarte oppskriftene våre

Med det nye merket Klimasmart er det enklere å finne de oppskriftene på menyen vår som har minst påvirkning på miljøet. Vi har nemlig regnet ut CO2-utslippet per porsjon på alle oppskriftene våre, og kan derfor merke 5 oppskrifter som Klimasmarte hver uke – fordi de i gjennomsnitt produserer minimum 50% mindre CO2 enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh i 2022.

De Klimasmarte oppskriftene hjelper deg å ta mer bærekraftige valg i hverdagen, og er akkurat like gode, enkle og næringsrike som de andre rettene våre.

Se etter merket Klimasmart på menyen vår.

Les mer.