HelloFresh gjør det enklere å velge klimasmarte oppskrifter

Gjør middagen din mer klimasmart med HelloFresh

Nå kan du velge klimasmarte oppskrifter når du skreddersyr matkassen din fra HelloFresh. De klimasmarte oppskrifte er de oppskriftene på menyen vår som har det laveste CO2-utslippet og som produserer minimum 50% mindre CO2 enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh i 2022.*

Se etter merket “Klimasmart” når du velger oppskriftene dine. Du kan velge opptil 5 klimasmarte oppskrifter hver uke.

Klimasmarte oppskrifter er akkurat like enkle å lage, og er akkurat like næringsrike og smakfulle som de andre måltidene våre. De gjør det bare enklere for deg å ta bærekraftige valg i forhold til det du spiser når du har en matkasse fra HelloFresh.
Derfor er klimasmarte oppskrifter viktige

Derfor er klimasmarte oppskrifter viktige

Produksjonen av matvarer, og behandlingen av råvarer, er ansvarlig for en betydelig del av det globale CO2-utslippet – og for hoveddelen av det som produseres ved et gjennomsnittlig måltid. Det å vite mer om hvor mye CO2 bestemte matvarer produserer, gjør det enklere å ta mer informerte valg når vi lager mat. Derfor har vi regnet ut CO2-utslippet på alle oppskriftene våre, slik at du har all den informasjonen du trenger for å ta et mer bærekraftig valg.

Når man sammenligner CO2-utslippet på de forskjellige oppskriftene pleier man å bruke måleenheten “CO2 equivalent”. Forkortelsen på dette blir betegnelsen CO2e, som kan oversettes til “CO2-ekvivalent” på norsk. CO2e tar høyde for alle de drivhusgassene som er en del av utslippet ved både produksjon og behandling av ingrediensene i en bestemt oppskrift. CO2e er en bedre måleenhet å bruke når man måler klimapåvirkningen fordi den ikke bare regner ut karbondioksid, men også alle de andre relevante drivhusgassene – som f.eks. metan. CO2-utslippet på HelloFresh-oppskriftene dine er regnet ut på en måte som tar høyde for utslippet til hver enkelt ingrediens.
Slik velger vi de klimasmarte oppskriftene våre

Slik velger vi de klimasmarte oppskriftene våre

For å kunne regne ut CO2e-påvirkningen hver ingrediens i oppskriftene våre har, har HelloFresh inngått et partnerskap med verdens kanskje største bærekrafts-database, HowGood. HowGood samler inn data fra hundrevis av fagfellevurderte tredjeparts-studier for å kunne undersøke de forskjellige ingrediensenes respektive CO2e-påvirkning. Det er den informasjonen, og vekten av de forskjellige ingrediensene, vi bruker til å regne ut utslippet vårt.

CO2e-påvirkningen kan variere basert på hvilket av markedene til HelloFresh det er snakk om, og hvilke jordbruksmetoder som brukes de forskjellige stedene. Noen ganger, når det ikke finnes data på en bestemt ingrediens, er det en nøye utvalgt erstatning som brukes i stedet for, slik at vi fortsatt kan regne ut det estimerte CO2e-utslippet.
Den enkle måten å ta mer klimasmarte valg

Den enkle måten å ta mer klimasmarte valg

Et Life-cycle Assessment Studie viste nylig at HelloFresh, på et globalt gjennomsnitt, produserer 25% mindre CO2-utslipp enn når man lager de samme måltidene med ingredienser fra matbutikken. Med matkassene til HelloFresh får du:

  • CO2-kompensert frakt
  • mindre CO2-utslipp, takket være den effektive, on-demand leveringskjeden vår
  • ferdigporsjonerte ingredienser som sikrer deg redusert matsvinn

Mer informasjon

Hvis du vil lese mer om metodene som HowGood bruker for å regne ut CO2e-utslippet, så klikk her.

Hvis du har flere spørsmål, er du velkommen til å kontakte Nordics Senior Sustainability & Packaging Manager på katelijne.berx@hellofresh.se.

Vil du vite mer om bærekraft hos HelloFresh?

Klikk her
  • På et lite utvalg av ingredienser har vi brukt lignende erstatninger for å estimere utslippet. Erstatningene ble valgt i overensstemmelse med retningslinjene til HowGood. Det er likevel HelloFresh, og ikke HowGood, som har valgt erstatningene for å kunne estimere utslippet og har også vurdert om ingrediensene levde opp til den standarden HelloFresh har satt for hva det vil si å være “Klimasmart”. HowGood har ikke selv undersøkt om disse erstatningene er presise, pålitelige eller om de var ”Klimasmarte”. HowGood er heller ikke ansvarlige for HelloFreshs valg om å bruke begrepet “Klimasmart” i henhold til forbrukerne og deres personlige valg.