*På et global nivå. Nasjonale nivåer varierer.
*På et global nivå. Nasjonale nivåer varierer.
Ingrediensene i matkassene våre er den aller største kilden til CO2-utslipp i vår leveringskjede i dag. I motsetning til matbutikker og leveringstjenester fra restauranter, har HelloFresh en ekstremt kort leveringskjede. Vi fjerner unødvendige ledd på veien og velger lokale ingredienser når det er mulig. Det betyr at ingrediensene transporteres mye kortere for å komme frem til døren din og at vi unngår unødvendig matsvinn underveis, fordi mindre mat risikerer å bli ødelagt under transporten.
Basert på en livsløpsstudie (ISO 14040*** LCA) utført på oppdrag for HelloFresh, som ble ferdigstilt i April 2022 av bærekraftskonsulent Quantis, ser vi at HelloFresh har lavere utslipp enn tilsvarende måltider levert fra restauranter eller laget av varer fra matbutikk. Studien viser at CO2-utslippet fra HelloFresh-måltider, globalt, i gjennomsnitt er 25% mindre sammenlignet med tilsvarende måltid laget med ingredienser fra matbutikken, og 5,5% lavere enn måltid levert fra en restaurant.
*På et global nivå. Nasjonale nivåer varierer.
Ingrediensene i matkassene våre er den aller største kilden til CO2-utslipp i vår leveringskjede i dag. I motsetning til matbutikker og leveringstjenester fra restauranter, har HelloFresh en ekstremt kort leveringskjede. Vi fjerner unødvendige ledd på veien og velger lokale ingredienser når det er mulig. Det betyr at ingrediensene transporteres mye kortere for å komme frem til døren din og at vi unngår unødvendig matsvinn underveis, fordi mindre mat risikerer å bli ødelagt under transporten.
Basert på en livsløpsstudie (ISO 14040*** LCA) utført på oppdrag for HelloFresh, som ble ferdigstilt i April 2022 av bærekraftskonsulent Quantis, ser vi at HelloFresh har lavere utslipp enn tilsvarende måltider levert fra restauranter eller laget av varer fra matbutikk. Studien viser at CO2-utslippet fra HelloFresh-måltider, globalt, i gjennomsnitt er 25% mindre sammenlignet med tilsvarende måltid laget med ingredienser fra matbutikken, og 5,5% lavere enn måltid levert fra en restaurant.
*På et global nivå. Nasjonale nivåer varierer.
HelloFresh har bestilt en livsløpsstudie (LCA) etter ISO 14040 standard***, og analysen viser at det å lage mat fra HelloFresh gir mindre CO2-avtrykk enn å velge mat laget av ingredienser fra matbutikken eller leveringstjenester fra restauranter.
Studien, som undersøkte alle prosesser fra start til slutt, basert på matkasser med tre forskjellige protein-kategorier (storfe, kylling og vegetarisk) fra HelloFresh i fire regionale markeder som representerer 80% av det totale volumet HelloFresh leverte i 2020:
- Belgia, Nederland og Luxembourg;
- Tyskland og Østerrike;
- USA;
- Australia.