Våre matkasser
Logg inn
Bærekraft
hos HelloFresh

Bærekraft spiller en rolle i alt vi gjør - fra valget av våre leverandører til måten vi pakker matkassen din på. Vi hjelper deg med å handle, lage og spise mat som er bra for deg - og planeten.

God mat. God samvittighet.

Vi produserer, pakker og leverer maten din slik at det blir mindre matsvinn enn ved tradisjonell matlaging. Enklere for deg, bedre for miljøet.

Bærekraftsrapport 2021

Mindre matsvinn. Mer matglede.

God mat hører hjemme i magen - ikke i søpla. Derfor leverer ferdigporsjonerte ingredienser, noe som reduserer matsvinnet med opptil 21% per måltid.

Utlign ditt CO2-avtrykk

Vi bestiller stort sett alle ingrediensene våre direkte fra produsentene. På den måten holdes maten fersk og transporttiden kort, noe som fører til mindre CO2-utslipp. Vi har også forpliktet oss til å kompensere for 100% av våre direkte CO2-utslipp, noe som gjør oss til verdens første CO2-nøytrale matkasseselskap.

Miljøvennlig emballasje

Vi jobber alltid for å redusere mengden av emballasje og gjøre den mer miljøvennlig - uten å gå på kompromiss med kvaliteten av ingrediensene dine.

Ferske råvarer. Fra leverandører du kan stole på.

Maten smaker bedre når du vet hvor den kommer fra. Derfor forsøker vi alltid å levere lokale råvarer i sesong – og sørger for at de kommer fra bærekraftig jordbruk og fiskeri. Alle leverandørene våre er nøye utvalgt og lever opp til de høyeste standardene innenfor matvaresikkerhet, bærekraft og dyrevelferd. Ferskt svinekjøtt, storfekjøtt og kylling kommer fra Norge og fisken du spiser er fanget i nordiske farvann og kommer fra bærekraftig GAP, MSC eller ASC-sertifisert fiskeri. I tillegg er frukt, grønnsaker og urter alltid i Klasse 1. Hvorfor? Fordi vi er overbevist om at kvalitetsingredienser er de beste – både for deg og miljøet.

Bli med i kampen mot plastforurensing i havet

Vi har gått sammen med Plastic Bank for å bygge tre sentre for innsamling av plast i Indonesia. Disse sentrene vil forhindre at over 750.000 kg plast havner i havet de neste tre årene. Det tilsvarer 37,5 millioner plastflasker! Hvert senter jobber med lokalbefolkningen, som hjelper til med å samle inn plast. De mottar støtte for hver enkelt plastbit de samler inn. Dette hjelper dem til et bedre liv - med mat på bordet, utdannelse, brennstoff til matlaging og råd til helsevesen. Plasten som er samlet inn gjenbrukes og integreres i verdikjeden som Social Plastic. På den måten er du med på å hjelpe over 560 familier gjennom HelloFresh, samtidig som at du bidrar til en verden med mindre plastforurensing.