Yoghurtmarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Yoghurtmarinert kylling

Yoghurtmarinert kylling

med honningbakte grønnsaker og perlecouscous

Saftige kyllingstrimler marinert i yoghurt og vår smakfulle krydderblanding, Mamas Favoritt, som blir stekt til perfeksjon. Mens kyllingen marineres lager du en fantastisk salat med perlecouscous, yoghurt og persille. Alt serveres med sitronbåter som du kan presse over retten.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

170 g

Perlecouscous

(Inneholder: Hvete, Gluten)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

150 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

2 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

12.5 g

Honning

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

4 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier760 kcal
Energi (kj)3179 kj
Fett21.95 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater82.06 g
Sukker22.7 g
Protein52.44 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm biter.

Del cherrytomater i to. 

Skjær rødløk i 2 cm båter. 

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over honning [1/2 pakke, 2P] og en skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 20 min, eller til møre og lett karamelliserte.

Mariner kylling
2

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Bland kylling, Mamas Favoritt, olivenolje [1 ss | 2 ss], yoghurt [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål. Bland til kyllingen er dekket av marinade.

Kok perlecouscous
3

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Tilsett perlecouscous og kyllingbuljong og senk til middels varme. La putre i 12-15 min, eller til myke, men med litt tyggemotstand. Hell av resterende vann hvis nødvendig.

Stek kylling
4

Når perlecouscous har 10 min igjen av koketiden, smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling med marinade i 4-5 min, vend underveis. Krydre med en klype salt og pepper.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland couscous
5

Finhakk persille.

Bland ferdig perlecouscous med resterende yoghurt og persille (spar litt til pynt). Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling på tallerkener.

Pynt med resterende persille.

Server sitronbåter ved siden av og press en skvett sitronsaft over.