Skip to main content
Mongolsk storfekjøtt i søt chilisaus

Mongolsk storfekjøtt i søt chilisaus

med ovnsbakt pak choi og koriandersalsa

Ta med smaksløkene dine på en oppdagelsesreise til Mongolia! Disk opp en spennende bowl med hvitløksaromatisert ris toppet med glaserte storfestrimler, ovnsbakt pak choi og koriander- og peanøttsalsa. Retten fanger essensen av det mongolske kjøkkenet, og kombinerer dristige smaker og aromatiske krydder.

Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Storfe mørbrad

150 g

Basmatiris

1 stk

Paprika

80 g

Søt chilisaus

50 ml

Soyasaus

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Løk

1 stk

Vårløk

10 g

Sesamfrø

1 stk

Pak choi

20 g

Saltede peanøtter

1 stk

Koriander

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til salsa

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Mel til kjøtt

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier919 kcal
Energi (kj)3847 kj
Fett31.1 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater111.1 g
Sukker33.3 g
Fiber7.4 g
Protein49.1 g
Natrium7001.6 mg
Potassium230 mg
Calcium54.7 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, finhakk chili og koriander.

Halver lime.

Grovhakk peanøtter.

Bland chili, koriander, peanøtter, en skvett limesaft og olivenolje i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

3

Halver pak choi på langs.

Plasser pak choi på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med salt og en klype pepper.

Bak pak choi i ovnen i 10-12 min, eller til myknet.

Skjær løk i tynne skiver.

Skjær paprika i 1 cm tykke strimler.

Skjær vårløk i tynne skiver.

4

I mellomtiden, skjær kjøtt i 1 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Vend kjøtt i salt og hvetemel i en mellomstor skål.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og paprika i 3-4 min, eller til myknet. Legg grønnsaker over i en skål.

5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på høy varme.

Stek kjøtt i 2-3 min, eller til brunet.

Senk til middels varme og tilsett løk, paprika, Goan Xacuti, soyasaus og søt chilisaus.

Stek videre i 1-2 min, til kjøttet er glasert.

6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med kjøtt og pak choi.

Dryss sesamfrø over kjøtt og topp pak choi med peanøttsalsa.