Med denne enkle vegetaroppskriften tar vi deg med på en kulinarisk reise til det vietnamesiske kjøkkenet. Vi topper ferske salatblader med kokte nudler blandet med soyasaus, hvitløk, søt chilisaus og lime, og krydrede, pannestekte vegetarboller. Herligheten serveres med fersk agurk og gulrot på siden, og toppes med mynte, koriander og en knasende sataysaus med grovhakkede peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Lime
75 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Salat
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
2
Egg til kjøttboller
¼ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær agurk i tynne staver.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.
Skjær lime i båter.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, bland vegetardeig, Panamat, egg, panko, salt og en klype pepper i en stor skål.
Form farsen til boller (4 per person) med fuktige hender, og plasser på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til noe gylne.
TIPS: Farsen er våt, så vær forsiktig når du former bollene.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland soyasaus, hvitløk, søt chilisaus, limesaft og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
I mellomtiden, kok nudler i 4-6 min, eller til 'al dente'.
Hell av vannet, tilsett saus og bland godt.
Skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.
Grovhakk peanøtter.
Bland peanøtter og sataysaus i en liten skål.
Anrett salatblader på tallerkener, og topp med nudler og vegetarboller.
Tilsett gulrot og agurk toppet med olivenolje og salt.
Garner med revet mynte og koriander.
Server med sataydipp.