topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk veggiebowl

Vietnamesisk veggiebowl

med hvitløksris og søt mangosalat

En raskt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smaker. Vi steker vegetardeig med gulrot, chili, lime, hvitløk, ingefær og soya. Vi serverer vår utsøkte bowl med hvitløksris, mangosalsa og gulrot, toppet med urtemajones, mynte og koriander.

Tags:
Sterk
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

3 etter behov

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier832 kcal
Energi (kj)3480 kj
Fett40.81 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater88.38 g
Sukker25.4 g
Protein23.92 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk frem til servering.

Forbered grønnsaker
2

Fjern frøene fra chili [1/2 stk, 2P] og finhakk. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær. Riv halvparten av gulrøttene grovt og skrell resten i lange bånd med en potetskreller.

Stek vegetardeig
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig i 1-2 min, til brunet. Senk til middels varme og tilsett revet gulrot, chili, limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus, en skvett vann* og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Bland godt og la putre i 6-8 min. TIPS: Bruk så lite eller mye chili du vil.

Forbered frukt og grønt
4

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm tykke biter. Skjær agurk i 1 cm tykke biter. Plukk mynteblader (kast stilken). Finhakk koriander (med stilk) og mynteblader.

Bland urtemajones
5

Bland majones, en skvett vann*, en klype salt* og pepper*, og halvparten av mynte og koriander i en liten skål til flytende konsistens. Bland agurk, mango og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener. Topp med mangosalsa, gulrotsbånd og vegetardeig i hvert sitt hjørne. Drypp over urtemajones og pynt med resterende mynte og koriander.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image