HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Veggiebowl
topBanner
Vietnamesisk veggiebowl

Vietnamesisk veggiebowl

med hvitløksris, mango, mynte & koriander

Populær
Tags:Sterk
Allergener:glutenSoyaEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

½ stk

Chili

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

160 g

Vegetardeig

(Inneholdergluten, Soya)

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt* (steg 1)

etter behov

Smør* (steg1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier678.91 kcal
Energi (kj)2840.5596 kj
Fett25.8054 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater83.3642 g
Sukker20.4 g
Protein23.9145 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Stek halvdelen av hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Senk til lav varme og la simre under lokk i 12 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk frem til servering.

2

Fjern frø fra chilli [1/2 stk, 2P] og finhakk. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær. Riv halvparten av gulrot grovt og skrell resten i lange bånd med en potetskreller.

3

Varm opp en smule olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig i 1-2 min, til det er brunet. Senk til middels varme og tilsett revet gulrot, chili (bruk kun halvparten hvis du ikke liker sterk mat), limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus, en skvett vann* og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Bland godt og la simre i 6-8 min.

4

Skrell mango og del i to på valgfri side av stenen, og skjær så mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke terninger. Skjær agurk i 1 cm tykke terninger. Plukk mynteblader (kast stilken). Finhakk koriander (med stilk) og mynteblader.

5

Bland majones, en skvett vann*, en klype salt* og pepper*, og halvdelen av urtene i en liten skål til flytende konsistens. Bland agurk, mango, en smule olivenolje*, og en klype salt* og pepper* i en stor bolle.

6

Anrett hvitløksris i skåler. Topp med mangosalsa, gulrotsbånd og vegetardeig i hvert sitt hjørne. Drypp over med urtemajones og pynt med resterende urter.