Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk rekebowl

Vietnamesisk rekebowl

med kokosris og frisk mangosalat

I dagens middag har vi samlet noe av det beste fra det vietnamesiske kjøkkenet. Vi blander kokos i risen, som gir risen en søt, nøtteaktig og mild smak. Det søte og milde balanserer vi ved å lage en soya- og ingefærsaus. Tilsett gjerne frisk chili om du har lyst på litt ekstra piff. Til slutt lager vi en frisk mangosalat med kålrabi og mynte, og vi topper det hele med pannestekte reker.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Spis meg først
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte & koriander

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Reker

(Inneholder: Skalldyr)

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

2 ts

Ingefær

1 stk

Gulrot

½ stk

Kålrabi, hvit

½ stk

Rød chili

½ stk

Mango

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

2 ts

Sukker til saus

1 ss

Olje til saus

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til reker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier625 kcal
Energi (kj)2614 kj
Fett17.7 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater95.6 g
Sukker21.7 g
Protein18 g
Natrium40.5 mg

Framgangsmåte

Kok kokosris
1

Varm opp olivenolje på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.

Stek revet kokos i 1 min, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 11 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, del lime i to.

Riv ingefær og hvitløk fint.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Lag soya- og ingefærsaus
3

Bland chili, limesaft, hvitløk, ingefær, sukker, soyasaus og olivenolje i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag mangosalat
4

Finhakk koriander og mynte.

Skrell mango. Skjær ned langs sidene på steinen slik at du får to deler mango. Skjær hver del i 2 cm biter.

Skrell og skjær kålrabi i 2 cm biter.

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.

Bland mango, kålrabi, gulrot, salt, koriander og mynte i en stor skål.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Stek reker
5

Krydre reker med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte på innsiden.

Server
6

Anrett ris og mangosalat i skåler.

Topp med reker og soya- og ingefærsaus.