HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kylling
topBanner
Vietnamesisk kylling

Vietnamesisk kylling

med villris og myntesalat

Tags:RaskLett å lage
Allergener:glutenSoyaPeanøtterEggSennepSesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

½ stk

Chili

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdesesam, nøtter)

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholdergluten, Soya, Sesam)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier767 kcal
Energi (kj)3211 kj
Fett34.95 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater73.39 g
Sukker11.8 g
Protein39.04 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en mellomstor gryte. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og kok under lokk i 15 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min til risen skal serveres.

2

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Fjern frø fra chili og finhakk. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland limeskall, hvitløk, ingefær, en skvett limesaft og halvdelen av chili i en liten skål. Tilsett soyasaus og vann* [1 ss | 2 ss] og bland godt. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili dersom du ikke liker sterk mat.

3

Riv gulrot (uskrellet). Plukk og grovhakk mynte (kast stilken). Bland mynte (men spar litt til pynt), salatmix og halvdelen av gulrot i en bolle. Tilsett en skvett limesaft og smak til med olivenolje*, salt* og pepper*. Bland godt sammen.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimler og stek i 4-5 min, rør ofte, til kyllingen er brun og gjennomstekt. Krydre med en klype salt*. Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min, inntil det begynner å tykne og er velduftende.

5

Bland majones og Asiatisk dressing i en liten skål. Hakk peanøtter.

6

Anrett ris i skåler. Topp med myntesalat, Vietnamesisk kylling og gulrot. Tilsett en klatt Asiatisk majones og pynt med mynte, peanøtter og resterende chili.