Visste du at Elvis Presley var en ordentlig burgerfanatiker og eksperimenterte med blant annet banan som tilbehør? Frykt ikke, vi prøver ikke å gjenskape hans variant, men kan friste med en rekke lekre tilbehør likevel. Vi serverer svineburgere med hjemmelagde fries, en grønn salat med syltet agurk og dampede gyozas med ponzudressing som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
1 stk
Mynte & koriander
250 g
Svinekjøttdeig
2 stk
Briochebrød
20 g
Saltede peanøtter
1 stk
Agurk
25 ml
Soyasaus
4 g
Ga-Laksa
500 g
Poteter
12 ml
Hvitvinseddik
1 stk
Salat
1 stk
Vårløk
50 g
Vegansk srirachamajones
50 g
Vegansk asiatisk majones
200 g
Gyoza med grønnsaker
30 ml
Ponzudressing
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 stk
Egg til biffer
4 ss
Vann til gyoza
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne fries.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.
Skjær agurk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend agurk i laken og sett til side. Hell av laken før servering.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Riv mynte- og korianderblad i grove biter.
Skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.
Bland kjøttdeig, Ga-Laksa, soyasaus, egg, brødrasp og en klype pepper i en stor skål.
Form farsen til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag dem noe større enn brødene.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til akkurat gjennomstekt.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.
Legg gyozaer i stekepannen med den flate siden ned. Stek i 2-3 min, eller til bunnen er gyllenbrun.
Tilsett vann og la dampe under lokk i 3 min, eller til gjennomvarme og vannet har fordampet.
I mellomtiden, del briochebrød på midten, legg dem direkte på en rist i ovnen og varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Smør brød med halvparten av srirachamajones.Fyll brød med burgere, salat, syltet agurk og urter.
Anrett burgere, resterende salat og resterende syltet agurk på tallerkener.
Server med fries toppet med asiatisk majones og resterende srirachamajones. Strø over vårløk og peanøtter.
Server med gyozaer og ponzudressing som dipp.