Vi har tatt inspirasjon i det vietnamesiske kjøkken, og byr på en lekker oppskrift proppfull av gode smaker. Først panerer vi kyllingen, så steker vi den til perfeksjon og lar den bade i en marinade laget med soyasaus, sukker, lime og hvitløk. Kyllingen serveres på luftig hvitløksris, toppet med syltet gulrot, peanøtter, fersk mynte, koriander og chili og serveres med en klatt srirachamajones som prikken over i-en.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
300 g
Strimlet kyllingbryst
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Gulrot
½ stk
Rød chili
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
2 ss
Mel til kjøtt
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ts
Sukker til marinade
½ ss
Olje til steking
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek halvparten av hvitløken i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern kjelen fra varme og la hvile i 10 min under lokk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk pak choi.
Skjær lime i båter.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.
Vend gulrot i laken. Hell av laken før servering.
Bland hvetemel, kylling, salt og en klype pepper i en stor skål.
Bland soyasaus, sukker, en stor skvett limesaft og resterende hvitløk i en liten skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek pak choi i 2-3 min, til myk. Krydre med salt og pepper, og legg over i en skål med lok.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 4-5 min, eller til gjennomstekt. Ta stekepannen av varmen og bland inn marinade til kylling er dekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Grovhakk mynte og koriander.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Anrett hvitløksris, kylling og grønnsaker i skåler.
Dryss over peanøtter, og garner med mynte, koriander og chili.
Topp med srirachamajones og press over limesaft.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.