topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk-inspirert kylling

Vietnamesisk-inspirert kylling

med hvitløksris og syltet gulrot

Vi har tatt inspirasjon i det vietnamesiske kjøkken, og byr på en lekker oppskrift proppfull av gode smaker. Først panerer vi kyllingen, så steker vi den til perfeksjon og lar den bade i en marinade laget med soyasaus, sukker, lime og hvitløk. Kyllingen serveres på luftig hvitløksris, toppet med syltet gulrot, peanøtter, fersk mynte, koriander og chili og serveres med en klatt srirachamajones som prikken over i-en.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte & koriander

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Pak choi

300 g

Strimlet kyllingbryst

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Vegansk srirachamajones

1 stk

Gulrot

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

2 ss

Mel til kjøtt

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ts

Sukker til marinade

½ ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier847 kcal
Energi (kj)3543 kj
Fett31.5 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater93.2 g
Sukker13 g
Protein47.9 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek halvparten av hvitløken i 30 sek, til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Fjern kjelen fra varme og la hvile i 10 min under lokk.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Grovhakk pak choi.

Skjær lime i båter.

Sylt gulrot
3

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.

Vend gulrot i laken. Hell av laken før servering.

Bland hvetemel, kylling, salt og en klype pepper i en stor skål.

Bland soyasaus, sukker, en stor skvett limesaft og resterende hvitløk i en liten skål.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek pak choi i 2-3 min, til myk. Krydre med salt og pepper, og legg over i en skål med lok.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 4-5 min, eller til gjennomstekt. Ta stekepannen av varmen og bland inn marinade til kylling er dekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk peanøtter
5

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Grovhakk mynte og koriander.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Server
6

Anrett hvitløksris, kylling og grønnsaker i skåler.

Dryss over peanøtter, og garner med mynte, koriander og chili.

Topp med srirachamajones og press over limesaft.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.