25 ml
Soyasaus
(Inneholdergluten, Soya)150 g
Basmatiris
2 stk
Hvitløk
½ stk
Chili
1 stk
Lime
1 stk
Ingefær
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
2 stk
Gulrot
250 g
Kjøttdeig
1 pose
Mynte & koriander
1 ss
Olivenolje* (steg 3)
¼ ts
Salt* (steg 1)
2 ts
Sukker* (steg 3)
3 dl
Vann* (steg 1)
etter behov
Smør* (steg1)
Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør*med en skvett olivenolje* i en kjele ved middels varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær fint.
Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Brun kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og stek i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Skrell agurk i tynne, runde skiver. Skrell og riv gulrot. Finhakk mynteblader og koriander.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*.