topBanner
Vietnamesisk-inspirert kjøttdeig

Vietnamesisk-inspirert kjøttdeig

med hvitløksris, mango, mynte og koriander

Denne vietnamesisk-insåirerte kjøttdeigen med perfekt balanserte asiatiske smaker vil gjøre deg mo i knærne. Inviter smaksløkene dine til en uforglemmelig kveld med aromatisk hvitløksris, solmoden mango, forfriskende mynte og koriander.

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSoyaMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Mango

2 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

½ stk

Chili

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

1 stk

Agurk

2 stk

Gulrot

250 g

Kjøttdeig

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 1)

2 ts

Sukker* (steg 3)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2546 kj
Kalorier609 kcal
Fett18 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater70 g
Sukker7 g
Protein39 g
Natrium4 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smørmed en skvett olivenolje i en kjele ved middels varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.

2

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær fint.

3

Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Brun kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og stek i 8-10 min.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Skrell agurk i tynne, runde skiver. Skrell og riv gulrot. Finhakk mynteblader og koriander.

6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper*.