topBanner
Vietnamesisk-inspirert kjøttdeig

Vietnamesisk-inspirert kjøttdeig

med hvitløksris, mango, mynte & koriander

Populær

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Allergener:HveteSoyaMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Mango

2 stk

Hvitløk

100 g

Basmatiris

½ stk

Chili

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

1 stk

Agurk

2 stk

Gulrot

250 g

Kjøttdeig

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 1)

2 ts

Sukker* (steg 3)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2845 kj
Kalorier680 kcal
Fett30 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater68 g
Sukker23 g
Protein33 g
Natrium4 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhakk hvitløk. Smelt smør [1,5 spsk | 3 spsk] med en skvett olivenolje i en medium kjele ved middels varme. Stek halvparten av hvitløk i 1-2 min, eller til gyldne. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kjelen og kok opp. Skru ned til lav varme. La småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.

2

Halver chili [1/2 stk, 2P], fjern frøene og finhakk. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær fint.

3

Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], resterende hvitløk, ingefær, sukker [2 tsk | 3 tsk], soyasaus, olivenolje [1 spsk | 2 spsk] og en skvett vann* i en skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Brun kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinaden og stek i 8-10 min.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Skrell agurk i tynne strimler. Skrell og riv gulrot. Finhakk mynteblader og koriander.

6

Fordel hvitløksris i dype skåler toppet med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og pepper*.