I dag går den kulinariske reisen til Hellas! Vi lager saftige linsekaker som får masse smak av persille, oregano og gresk salatost. Vi skal også bake poteter og paprika i ovnen. Den friske tzatzikien lager vi fra bunnen av. Nyt denne herlige vegetariske retten!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ g
Oregano, tørket
125 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
1 pose
Bladpersille
½ stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Grønne linser
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Agurk
1 stk
Paprika
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
2 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og halvparten av oreganoen [1/2 pakke, 2P]. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, til gylne. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store strimler. Tilsett paprika på stekebrettet når det gjenstår 15 min av steketiden til potetene. TIPS: Bruk to stekebrett ved behov.
Finhakk basilikum (spar noen bladertil pynt). Finhakk løk [1/2 stk, 2P] og persille. Press eller finhakk hvitløk. Del cherrytomateri to.
Skyll linser under kaldt vann i en sil. Bland linser, løk, persille, hvetemel [2 ss | 4 ss], panko, salt [1 ts | 2 ts], en stor klype pepper, resterende oregano [1/2 pakke, 2P] og halvparten av hvitløken i en stor skål. Tilsett egg [2 stk | 4 stk] og halvparten av gresk salatost (smuldre inn) og bland godt.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels varme. Form linsedeig med fuktige hender til linsekaker (3 per pers.). Stek linsekaker i 5-6 min på hver side. TIPS: Ikke snu dem for tidlig - da kan de smuldre.
Riv agurk [1/2 stk, 2P] grovt og press ut vannet gjennom en sil. Bland agurk, yoghurt og resterende hvitløk i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper. Bland ferdigstekte poteter og paprika med cherrytomater og basilikum på stekebrettet.
Anrett greske poteter og linsekaker på tallerkener. Strø resterende gresk salatost over potetene og pynt med basilikum. Server tzatziki på siden.