HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariske BBQ Lapper
topBanner
Vegetariske BBQ-lapper

Vegetariske BBQ-lapper

med krydrede poteter og coleslaw

I dag kan vi friste med sprø, vegetariske BBQ-lapper! Sammen med krydrede, ovnsbakte poteter og en sprø coleslaw med kål, gulrot, rødløk, lime og rømme, lager vi en fantastisk vegetarisk rett som kommer til å bli din nye favoritt (hvis den ikke er det allerede).

Tags:Vegetar
Allergener:SulfitterSennepMelkEggSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

4 g

Panamat

1 pakke

Kidneybønner

75 g

Mais

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

½ stk

Løk

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Gulrot

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

½ stk

Lime

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Hvetemel (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier728 kcal
Energi (kj)3045 kj
Fett25.05 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater92.45 g
Sukker21.9 g
Protein28.89 g
Natrium543.7 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm terninger og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre. TIPS: Skjær potetene i riktig størrelse, så de blir ferdige til tiden og jevnt stekt.

2

Finhakk løk [1/2 stk, 2P]. Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil. Hell væsken av mais [1/2 pakke, 2P]. Finhakk persille [1/2 pose, 2P]. Mos kidneybønner i en stor skål og bland inn mais [1/2 pakke, 2P], Ay Cajun-ba, finrevet ost, egg [1 stk | 2 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], grønnsaksbuljong, finhakket persille og halvparten av løken. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Bruk en skje til å forme deigen til ca. 2 lapper per pers. og press dem forsiktig flate i stekepannen med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da de kan smuldre.

4

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Riv gulrot (uskrellet). Bland rømme [1/2 pakke, 2P], aioli, limesaft (bruk alle båtene) i en stor skål. Smak til med salt og pepper.

5

Tilsett spisskål, revet gulrot og resterende løk i skålen med dressing og bland godt.

6

Anrett grønnsakslapper, poteter og coleslaw på tallerkener. Drypp en skvett BBQ-saus over.