topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kidneybønnebowl

Vegetarisk kidneybønnebowl

med sitrongressris og søt peanøttsalsa

I dag skal vi lage en herlig kidneybønnebowl med mange gode ingredienser. Vi starter med å koke ris med sitrongress. Deretter lager vi en søt og knasende peanøttsalsa med hvitløk og lime, så steker vi kidneybønner med asiatisk woksaus, soyasaus og honning. Vi bygger bowlen med ris, bønner, kålsalat og avokado, og topper alt med asiatisk majones, peanøttsalsa og vårløk.

Tags:
Vegetar
Klimasmart
Allergener:
Peanøtter
Sesam
Gluten
Sulfitter
Hvete
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitrongress

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 stk

Avokado

2 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1038 kcal
Energi (kj)4344 kj
Fett56.99 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater94.99 g
Sukker23.3 g
Protein23.27 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress lett med en skje. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett sitrongress og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. Fjern sitrongresset før servering.

Forbered råvarer
2

Skjær lime i båter. Del avokado i to og fjern steinen. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil. Grovhakk peanøtter.

Lag peanøttsalsa
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek peanøtter i 2-3 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Ta stekepannen av varmen og rør inn sesamfrø. La avkjøle litt og rør inn limesaft [1/2 ss | 1 ss] og halvparten av honningen. Smak til med salt og pepper. Overfør til en liten skål.

Kok saus
4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek kidneybønner i 1-2 min. Senk til lav varme og tilsett asiatisk woksaus [1/2 pakke , 2P], soyasaus og resterende honning. Stek i 1-2 min til sausen tykner.

Bland kålsalat
5

Bland strimlet salat, en skvett limesaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], halvparten av vårløken og en klype salt og pepper i en ny skål.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kidneybønner, kålsalat, avokado og asiatisk majones. Topp med peanøttsalsa og pynt med resterende vårløk.