
Vegetarisk kidneybønnebowl
med sitrongressris og søt peanøttsalsa
I dag skal vi lage en herlig kidneybønnebowl med mange gode ingredienser. Vi starter med å koke ris med sitrongress. Deretter lager vi en søt og knasende peanøttsalsa med hvitløk og lime, så steker vi kidneybønner med asiatisk woksaus, soyasaus og honning. Vi bygger bowlen med ris, bønner, kålsalat og avokado, og topper alt med asiatisk majones, peanøttsalsa og vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Sitrongress
150 g
Basmatiris
1 stk
Lime
1 stk
Avokado
2 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Kidneybønner
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
25 g
Honning
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte

Bank sitrongress lett med en skje. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett sitrongress og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. Fjern sitrongresset før servering.

Skjær lime i båter. Del avokado i to og fjern steinen. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil. Grovhakk peanøtter.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek peanøtter i 2-3 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Ta stekepannen av varmen og rør inn sesamfrø. La avkjøle litt og rør inn limesaft [1/2 ss | 1 ss] og halvparten av honningen. Smak til med salt og pepper. Overfør til en liten skål.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek kidneybønner i 1-2 min. Senk til lav varme og tilsett asiatisk woksaus [1/2 pakke , 2P], soyasaus og resterende honning. Stek i 1-2 min til sausen tykner.

Bland strimlet salat, en skvett limesaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], halvparten av vårløken og en klype salt og pepper i en ny skål.

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kidneybønner, kålsalat, avokado og asiatisk majones. Topp med peanøttsalsa og pynt med resterende vårløk.

Utforsk lignende oppskrifter
