1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
1 pose
Bladpersille
1 pakke
Kidneybønner
4 g
Ay Cajun-ba
(InneholderSulfitter)½ boks
Tomatpure
25 ml
Soyasaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten)1 stk
Paideig
1 stk
Agurk
75 g
Reddiker
100 g
Gresk salatost
1 stk
Sitron
75 g
Yoghurt
(InneholderMelk)1 stk
Egg (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Grovhakk persille. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil og grovhakk.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett kidneybønner, squash, tomatpuré [1/2 pakker, 2P], soyasaus, Ay-Cajun-Ba, halvparten av persillen og en klype salt* og pepper*, og stek i 4-5 min.
Rull ut paideigen og del i fire. Legg bønnefyllet i midten av hver del og forsiktig brett paidegen sammen. Klyp endene sammen for å lukke piroggen. Forsiktig overfør til et stekebrett med bakepapir. Visp ett egg* som du pensler over piroggene. Bak i ovnen i 10 min. TIPS: Fyll én pirogg av gangen, fordi det varme fyllet vil smelte paideigen litt.
Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær agurk i 1 cm store biter. Skjær reddiker i kvarte. Bland gresk salatost, agurk, reddiker, resterende persille, en skvett sitronsaft og olivenolje*, og en klype salt* og pepper* i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Bland yoghurt, en klype sitronskall og en klype salt* og pepper* i en skål.
Server pirogger med redikksalat og sitrondressing på siden.