HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRistet Kikert Og Tomatsalat
topBanner
Ristet kikert- og tomatsalat

Ristet kikert- og tomatsalat

med quinoa og persille

Tags:VegetarLett å lage
Allergener:melkNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pakke

Kikerter

3 stk

Tomat

8 g

Panamat

1 stk

Sitron

75 g

Reddiker

1 pose

Bladpersille

12.5 g

Honning

100 g

Salatblanding

100 g

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

20 g

Gresskarkjerner

(InneholderNøtterKan inneholdepeanøtter, sesam)

100 g

Trefarget quinoa

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier598 kcal
Energi (kj)2504 kj
Fett23.69 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater62.48 g
Sukker15.6 g
Protein27.5 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet vann* [5 dl | 10 dl]. Rør inn quinoa mens vannet koker. Senk til middels varme og kok inntil quinoa har doblet i størrelse og frøene har delt seg, 12-15 min. Sil vannet fra og sett til side med lokk. 


2

Skyll kikerter i kaldt vann* med en sil. Skjær tomater i 2 cm terninger. 


3

Fordel kikerter og halvparten av tomatene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med olivenolje* og dryss med Panamat og en klype salt* og pepper*. TIPS: Bruk mindre Panamat-krydder hvis du ikke liker sterk mat. Bland sammen. Bak i ovnen i 15-20 min, eller inntil tomatene begynner å få farge. Fordel gresskarfrø på samme stekebrett når det gjenstår 5 min av tiden. 


4

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær reddik i tynne skiver. Plukk persilleblader og grovhakk.  


5

Bland sitronskall, en skvett sitronsaft, honning [½ pakke, 2P], en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett salat, friske tomater, redikker, quinoa og halvparten av persille. 


6

Anrett salat i skåler eller dype tallerkener. Topp med ovnsbakte tomater, kikertet og gresskarfrø. Smuldre over med salatost og pynt med resterende persille. Serveres med sitronbåter ved siden av.