Ungarsk kjøttbollegulasj
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ungarsk kjøttbollegulasj

Ungarsk kjøttbollegulasj

med rømme og fersk persille

Gulasj er en paprikakrydret ungarsk gryterett som ofte består av storfekjøtt, potet og tomat. Vi lager vår base med kyllingkraft, tomatpure, løk, gulrot og paprika. Samtidig pannesteker vi kjøttboller, og lar de godgjøre seg i gryteretten. Gulasjen serveres med kokt potet og toppes med rømme og et dryss finhakket persille.

Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 boks

Tomatpure

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

2 g

Røkt paprikapulver

10 g

Kyllingkraft

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

300 g

Poteter

1 stk

Paprika

1 pose

Bladpersille

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til grønnsaker

1 ss

Mel til saus

2 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier778 kcal
Energi (kj)3256 kj
Fett40.1 g
Mettet fett17.1 g
Karbohydrater62.6 g
Sukker18.5 g
Protein38.8 g
Natrium152.5 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og krydre med en klype salt og pepper.

Sett til side under lokk.

Stek kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Form kjøttboller (5 per person) av farsen med fuktige hender.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 5-6 min, til brunet. Snu regelmessig.

Legg over på en tallerken. (Kjøttbollene stekes ferdig i steg 4).

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, finhakk løk.

Skjær paprika i 1 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i halvmåner.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.

Stek løk, gulrot, paprika og salt i 3-4 min, til noe myknet.

Tilsett smør.

Lag saus
4

Tilsett tomatpure, mel, Mamas favoritt og røkt paprikapulver i stekepannen. Stek i 1 min, til velduftende.

Tilsett kyllingkraft, kjøttboller og vann. Bland godt.

Senk til middels varme, og la putre i 4-5 min, til saus tykner og kjøttboller er gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Tilsett potet
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Vend potet i suppen rett før servering.

Server
6

Anrett kjøttboller og suppe i skåler.

Topp med rømme og dryss over persille.