Gjør deg klar for en stor smaksopplevelse i kveld. Du trenger imidlertid ikke å stå ved grytene i flere timer, da vi har sørget for at du kan lage dette fantastiske måltidet på under en time. Vi ovnssteker andelår med timian og baker poteter i ovnen. Samtidig lager vi en sprø rødkålsalat med sennep, appelsin, persille og granateplekjerner, samt en deilig brun saus. Retten toppes med mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
½ stk
Granateple
50 g
Tyttebærsyltetøy
400 g
Småpoteter
430 g
Konfitert andelår sous vide
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
75 g
Rødkål
200 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
1 pose
Timian
1 stk
Appelsin
1 pose
Bladpersille
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til dressing
½ dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelte) i 3 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk timian.
Overfør and, med skinnsiden opp, på et stekebrett med bakepapir.
Kast pakningen med væske.
Krydre skinnet med en klype salt og timian. Bak i ovnen i 30 min.
Finhakk persille.
Skjær topp og bunn av appelsin. Skrell resten ved å skjære ned langs sidene.Del i to på langs og fjern det hvite.Skjær i 2 cm biter.
Rull granateple hardt mot benken. Del i to.Senk delene ned i en stor skål med vann og fjern frøene forsiktig med fingrene.La frøene synke, fjerne det hvite og hell av vannet.
TIPS: Skrell granateple under vann for å unngå at alt blir rosa.
Bland olivenolje, sennep og en klype salt og pepper i en stor skål.
Bland inn rødkål.
Tilsett appelsin, persille og granateplefrø.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne.
Sett til side.
Bland brun saus, vann og salt i stekepannen og varm opp i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
I mellomtiden, grovhakk mandler.
Anrett poteter og and på tallerkener.
Hell brun saus over.
Server salat og tyttebærsyltetøy på siden.
Strø mandler over salaten.