En enkel og veldig spennende hverdagsrett med herlige smaker som passer perfekt til deg på farten. Vi steker fisken før den får lov til å godgjøre seg i en søt og syrlig saus med lime og chili. Vi lager også kremet kokosris, som garantert blir en favoritt! Vi lokker også med en fantastisk mangosalsa med chili, som er både smakfull og som ser veldig flott ut!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Mango
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
80 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
75 g
Grønne bønner
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten, Hvete)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Smelt smør [1 ss | 2 ss], i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek kokos i 1 min, til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skrell mango ved å skjære langs sidene av steinen slik at du får to deler.
Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.
Fjern frøene og finhakk chili.
Skjær lime i båter.
Bland mango, chili, en stor skvett limesaft og en klype salt i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Skjær stilken av grønne bønner [1/2 pakke, 2P].
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner og sesamfrø i 3-4 min, eller til myke.
Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken, dekk med folie og sett til side.
TIPS: Hvis du tilsetter en skvett vann til pannen, blir bønnene raskere ferdig.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt.
Vask stekepannen, tilsett en skvett olivenolje og varm opp på middels varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Mens fisken steker, riv ingefær og hvitløk fint.
Vask stekepannen og varm opp på middels varme.
Tilsett hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss]. Stek i 1 min, eller til velduftende.
Rør inn søt chilisaus, soyasaus og en skvett limesaft. Kok i 1 min, eller til gjennomvarmt.
Anrett kokosris og fisk i dype tallerkener.
Øs søt chilisaus over fisken.
Legg på grønne bønner og mangosalsa.
Pynt med sprøstekt løk.
Server limebåter på siden.