HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinekjøtt Og Kokoswok
topBanner
Svinekjøtt- og kokoswok

Svinekjøtt- og kokoswok

med sitrongressris og thaibasilikum

Tags:Rask

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Sitrongress

150 g

Jasminris

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

2 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

200 ml

Kokosmelk

4 g

Kyllingbuljong

1 g

Chiliflak

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt* (steg 1)

½ ts

Salt* (steg 5)

½ ts

Sukker* (steg 5)

3 dl

Vann* (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier719.0876 kcal
Energi (kj)3008.6624 kj
Fett22.128 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater76.7076 g
Sukker13.3 g
Protein48.806 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Bank sitrongress [½ stk, 2P] forsiktig med en tresleiv og del på langs. Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, sitrongress og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, inntil risen er myk og vannet absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm terninger. Finhakk koriander. Skjær sitron i båter. 


3

Skjær kjøtt i 1 cm strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøtt, krydre med salt* og pepper* og stek inntil gyllen og gjennomstekt, 2-3 min. Overfør til en skål. 


4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett brokkoli, gulrot og en skvett vann*. Stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, eller inntil velduftende. 


5

Tilsett kokosmelk, grønnsaksbuljong og vann* [2 ss | 4 ss]. Rør rundt og la simre på lav varme i 1 min. Tilsett sukker* [1/2 ts | 1 ts], salt* [1/2 ts | 1 ts], pepper og en stor skvett limesaft. Tilsett kjøtt og rør godt rundt. 


6

Fjern sitrongress fra ris. Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt- og kokoswok. Pynt med koriander og press resterende lime over.