Risotto er en klassisk italiensk rett, men i dag henter vi inspirasjon fra Asia og lager en thai-inspirert versjon. Vi erstatter den tradisjonelle buljongen med kokosmelk, og smaksetter risottoen med rød karripasta. I tillegg tilsetter vi løk, hvitløk, portobellosopp og grønne bønner, og topper den fyldige risottoen med fersk vårløk, hakkede peanøtter og en skvett limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Portobello
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Løk
150 g
Risottoris
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
30 g
Rød karripasta
1 stk
Vårløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
180 ml
Kokosmelk
150 g
Grønne bønner
5 dl
Vann til risotto
¼ ts
Salt til sopp
½ ts
Salt til risotto
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær ender av grønne bønner og halver.
Kok bønner i 3-4 min, eller til myke. Hell av vannet og sett til side.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk sopp.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland kokosmelk, grønnsaksbuljong, soyasaus og vann i en stor skål.
Skjær lime i båter.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og hvitløk i 1-2 min, eller til myke.
Tilsett sopp og salt, og stek videre i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett risottoris og karripasta, og stek videre i 1-2 min, eller til risen er gjennomsiktig.
Bland inn kokossaus og kok opp. Senk til middels varme og la putre under omrøring i 20-22 min, eller til sausen er absorbert og risen er 'al dente'.
TIPS: Tilsett en skvett vann om risottoen virker tørr.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Bland grønne bønner med ferdig risotto og stek videre i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen.
Krydre med salt og en klype pepper.
Anrett risotto i skåler.
Topp med vårløk, peanøtter og en skvett limesaft.